AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access penceresi ve çoklu ekran.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Tüm arkadaşlara iyi akşamlar.
1)Form özelliğinde Açılan özelliği evet, Kalıcı özelliği hayır olan form Access penceresi gizleme özelliğinde görülmüyor. Kalıcı özelliği evet olunca görülebiliyor. Kalıcı özelliği hayır oluncada formu gösterebilirmiyiz.
2) Çoklu ekranda yani bilgisayara bağlı harici iki monitörde Formu açılmasını istdiğimiz ekrana kodla gönderebilirmiyiz.

umarım çözümü vardır. Saygılarımla iyi akşamlar.
Merhaba, Access Penceresini Gizleme başlıklı konudaki 3. yol olarak belirtilen kodlamada kalıcı özelliği hayır olsa bile pencere gizlenip form görünür. Konudaki örnek uygulama ektedir.

Monitör olayı ile ilgili olarak, formu ekranın sağına taşıyınca diğer monitörde görünüyor mu?
(18/01/2017, 01:48)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Merhaba, Access Penceresini Gizleme başlıklı konudaki 3. yol olarak belirtilen kodlamada kalıcı özelliği hayır olsa bile pencere gizlenip form görünür. Konudaki örnek uygulama ektedir.

Monitör olayı ile ilgili olarak, formu ekranın sağına taşıyınca diğer monitörde görünüyor mu?
Sayın ozanakkaya öncelikle geç dönüş yaptığım için özür diler ve saygılarımı sunarım. Çalıştığım konuda ana ekran haricinde farklı iki formun PC ye bağlı iki ekranda oto olarak göstermek. Normalde elle sürükleyince alınabiliyor. bağl  ikinci  ekran başka bir konumda olduğu için sürükleme neticesi takip edilemiyor. Birinin yardımcı olması gerekiyor. Bu yüzden formları sürükleyerek değilde açıldığında oto olarak tayin edilen ekranlarda açılması daha kullanışlı olur diye düşünüyorum. Tabi mümkün olursa. İlgi ve alakanız için teşekkür eser saygılarıomı sunarım.
Merhaba,

konu ile ilgili yabancı bir kaynaktan bulduğum örnek uygulamada yeni ekleme yaptım.


frmMonitors isimli formu ve frm_1 isimli formu aç,

frmMonitors isimli formda frm_1'i ve monitörü seç

Center isimli butona tıkla
Açılan kutudan monitör seçip konumunu belirleyebilirsiniz.

Örneği test edip olumlu/olumsuz bildirimde bulunursanız memnun olurum.
Sayın ozanakkaya deneyip size dönüş yapacağım. İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Saygılarımla
sayın orderyazbim,

konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.