AccessTr.neT

Tam Versiyon: Anlık Bildirim Hk
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar merhaba ortak kullandığım bir Access de anlık bildirim gibi bir uygulama yapmak istiyorum. Var mıdır böyle bi seçenek?
sayın Çevik,

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;

site arama sayfasında,
"hatırlatıcı" ya da "hatırlatma","anlık mesaj" benzeri ifadeleri aratmak sureti ile edineceğinizi konuları ve içeriklerinde yer alan örnekleri inceleyiniz.

son olarak;
denemeleriniz neticesinde,
Site Kuralları gereği lütfen içeriğinde birkaç kayıt barındıracak şekilde farazi ve gerçek dışı bilgiler olacak halde örnek uygulamanızı konunuza ekleyiniz ve ayrıntılı bilgilerde veya açıklamalarda bulununuz (hangi form,hangi denetim veya alan adı gibi...)

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Atoz bey hatırlatıcı değil ortak bir tabloda başka bir kullanıcı veri girdiğinde bildirim gelmesi gibi.
sayın Çevik,

Alıntı:hatırlatıcı değil ortak bir tabloda başka bir kullanıcı veri girdiğinde bildirim gelmesi gibi. 

ifadenize yönelik olarak;
tek satırlık ve geniş kapsamlı ve aynı zamanda katılımcılara çeşitli soru işaretleri veya konu dağılımına neden olacak ifadeler kullanmak yerine lütfen daha net ve ayrıntılı açıklamalarda bulunuz ki,katılımcılar tarafından hem ne talep ettiğiniz daha net anlaşılır olsun hem de konunuzda çözümün öncesinde karşılıklı soru-cevap niteliğinde harici mesaj yoğunluğu da söz konusu olmasın.

böylece,zamanı direkt çözüm odaklı kullanma imkanı sağlamış olabilcesiniz.teşekkürler.

sanırım,bir bakıma;LOG TUTMA gibi bir hususu mu içermektedir,bu talebiniz.bu bildirim edinme talebi,anladığım kadarı ile ADMIN için bir kontrol etme işlevi sağlatmak üzerine hangi kullanıcı ne ekliyor veya siliyor görmek gibi bir husus mu olacak?

eğer talebiniz bu yönde ise,site arama sayfasında,"log tutma" benzeri ifadeleri aratabilirsiniz.böylece,her bir kullanıcının uygulama üzerinde neler yaptığının genel bir bilgisi mevcut olabilir.gerektiğinde de,bu veriler incelenebilir.

eğer,konu ADMIN ile ilgili değil ve her kayıt girildiğinde veri girilmesi ise,bu;eğer çoklu kullanıcılarda veri girişi yapıldığında sürekli bildirimler almak ile,bir zaman sonra sıkıntı vermez mi? kaldı ki,her bildirim geldiğinde,bu mesaj iletilerini sürekli kapatmak da problem olmaz mı?

bunlar değilse,lütfen yukarıda da belirtildiği üzere,daha ayrıntılı bilgilendirmelerde bulunmaya gayret ediniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Atoz bey kayıt casusu gibi bir uygulama değil kısaca şöyle açılıyım ben ortak kullandığım formdan bi veri değeri girdiğimde diğer kullanıya bildirim şeklinde uyarı olarak çıkması sağ alt veya üst köşeden. Tam olarak anlatmak istediğim buydu.
bir değişken atayın bu değişken global olsun ve ilk değeri sıfır olsun. bir kişi forma girdiğinde bu değer bir olsun. forma girerken bu değerin sıfır olup olmadığını kontrol ettirin. eğer bir ise uyarı versin sıfır ise direkt formu açsın. sanırım istediğiniz bu
Sayfalar: 1 2