AccessTr.neT

Tam Versiyon: access görünümüne geri dönmede hata
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhaba.
Gözden kaçırdığım küçük bir nokta var fakat bir türlü bulamadım. uygulamanın açılışında "access görünümünden kurtar" makrosu çalışıyor. Uygulama üzerinden bir rapor çalıştığında rapor açılıyor fakat ekranda gözükmüyordu.  Ben de uygulamada göreceğiniz üzere raporun açılışına "access görünümüne dön" diye bir makro çalıştırıp raporu görüntülenebilir yaptım. Gel gelelim "access görünümününden kurtar" makrosunu raporun kapandığında kısmına yazdım. Bu sefer de "ana menu" pasif durumuna döndü. ekranda duruyor fakat tıklayamıyorum ve kapatamıyorum ctrl+alt+del yapmak ve sonlandırmak zorunda kalıyorum.

Yapmak istediğim Access görünümünden kurtulmak ve raporu görüntüleyebilmek. Yardımcı olabilir misiniz?
sayın tufanbal,

kendi adıma geçerli olmak sureti ile,
eklediğiniz örnek uygulamayı inceleme imkanım olmamaktadır.

MDB olarak da eklemek ister misiniz.teşekkürler.

son olarak;
bir ihtimal,pencere gizleme kodlarından ya da ayarlarından kaynaklı sorun olabilir.incelemek gerekmektedir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Merhaba.
- raporun açılan ve kalıcı özelliği Evet mi?
- raporun açıldığında olayında 
docmd.maximize

kodu var mı?

Bunlardan birisi doğru değilse pencere gizlediğinizde rapor görünmez.
raporun açılan kısmı ve kalıcı kısmı "evet" olarak seçili. kod kısmında "access görünümüne dön" için fAccessWindow ("Hide", true, true) ve "access görünümünden kurtar" için de fAccessWindow ("Hide", false, false) var. Görünümden kurtaran ana menü açıldığında, diğeri de raporun kapandığında olay yordamında çalışıyor. Her ikisinin de makrosu bu fAccessWindow.
Konuyu cevaplanan sorular arasına taşıyabilirsiniz. Çözümü de şöyle izah edeyim ama neden olduğu kısmını anlayamadım hala.
ana menünün açılış kısmında "access görünümününden kurtar" çalışıyor ve rapor almak istediğimde raporun açılışı kısmına "docmd.maximize" yazdım. Böylelikle istediğim olmuş oldu ve rapor kapandığında Access penceresi görünümden de kurtulmuş oldum.
(09/02/2017, 15:34)tufanbal yazdı: [ -> ]ama neden olduğu kısmını anlayamadım hala.

neden olduğunu kısmını şöyle izah edeyim. Pencere gizleme ile ilgili https://accesstr.net/konu-access-pencere...zleme.html bağlantısındaki konuda 3 tane pencere gizleme yolu var. Bu üç yolun hepsinde de raporun açıldığında olayına docmd.maximize kodunun eklenmesi gerektiği belirtilmiş.
Siz raporların açıldığında olayına bu kodu yazmazsanız, pencere gizlediğinizde rapor açılmaz.
Sayfalar: 1 2