AccessTr.neT

Tam Versiyon: Birden fazla tabloya birden fazla kayıt
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhaba iyi çalışmalar,

Müsadenizle bir sorum olacak, Şimdi benim tbl_Musteriler, tbl_Urunler ve tbl_Musteriler_Urunler diye 3 tane tablom var. tbl_Urunler tablosuna eklediğimiz yeni ürünün fiyatını yazıyoruz fakat müşteri ile anlaşmalara yada müşterinin aldığı ürün miktarına göre bazen 1 TL lik ürünü 80 kr a sattığımızda oluyor. O yüzden her ürünün fiyatı her müşteriye farklı oluyor.

Bende şöyle düşündüm; tbl_Musteri_Urun adında bir tablo oluşturdum. Buraya müşteriye özel fiyatı yazıp satış sayfasında da fiyatı buradan çağırabilirim. Şöyle yapmak istiyorum. Her yeni müşteri eklediğimde ürün adedi kadar tbl_Musteri_Urun tablosuna kayıt yapacak (MusteriID=Formdaki Musteri_ID, UrunID=tbl_Urun tablosundaki Urun_ID;Fiyat=tbl_Urunler tablosundaki ürünün default fiyatı) aynı zamanda yeni bir ürün eklediğimde de müşteri sayısı kadar o ürünün her müşteriye tek tek işleyecek. Daha sonra tbl_Musteri_Urun tablosun için oluşturduğum formda Müşteriyi yada Ürünü seçince fiyatlarını değiştirebileceğim.

Eğer karışık anlattıysam özür dilerim. Sadece çözüm değil tavsiyelerinizide dört gözle bekliyorum. Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.
Merhaba cazcaz678;

Öncelikle eklediğiniz dosyayı açamadım fakat bilgi amaçlı bir kaç sorum olacak;

1-Anlaşmalı müşterilere iskonto mu uygulanıyor yoksa ayrı bir fiyat tarifesi mi?

2-Müşterinin aldığı ürün miktarı için nasıl bir uygulama mevcut; örneğin toplamda aldığı ürün 100 tl olunca mı yada
yada ürün adedi 100 olunca mı indirim yapılıyor?

Bu bilgiler ışığında daha sağlıklı bir fikir yürütebiliriz kanısındayım  

İyi çalışmalar....

Sayın Stringeer hocam;

Öncelikle sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

1. İlk sorunuzun cevabı aslında her ikiside söyle açıklayayım müşteri diyor ki bana bir sene boyunca ekmeği 80 kuruştan satarsan senden alırım bizde diyoruz ki günde benden en az 200 ekmek alırsan 80 kuruşa veririm. Başka bir müşteri ben 200 tane alamam 100 tane alırım bana 90 kuruştan ver diyor başka bir müşteriden kaç tane alırsam alıyım Bana 70 kuruştan ver diyor  sırf rekabet için kabul ediyorsunuz Yani sizin anlayacağınız sabit bir şey yok. 

2. Fiyat tane bazında oluyor.
Merhaba,

Uygulamanızda, musteriler formundaki kaydet butonunda hali hazırda bu işlem için kod mevcut.
Ancak koddaki liste kutusu formda yok. Liste kutusunu ekledim ve kodda bazı değişiklikler yaptım.

Yeni müşteri bilgisi ekleyip kaydet butonuna tıkladığınızda ürünler tablosundaki ürünleri ve fiyatı (2 adet) tbl_Musteri_Urun tablosuna kaydediyor.

Girilen verinin görünebilmesi için geçici alt form ekledim.

İnceleyip, olumlu olumsuz bildirimde bulununuz.
Ozanakkaya Hocam;

Çok teşekkür ederim. İş yerimdeki internet bilgisayarında Access yüklü değil bakamıyorum. Eve geçince hemen bakıp dönüş yapıcam. Tekrar teşekkür ederim. İyi günler.
Sayın Ozanakkaya Hocam,

Çok güzel olmuş elinize sağlık. Çok teşekkür ederim. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki yeni Access öğrenen birisiyim diğer sayfalara da aynı soruyu yazdım sadece burda soruma cevap verildi. AccessTR 1. numara +rep