AccessTr.neT

Tam Versiyon: Sorgu Sonucunu Sipariş Sayısı Kadar Katlıyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
merhaba arkadaşlar,

sorguda bir sıkıntı yaşıyorum,


formda atanmıs operasyonları listeliyorum, fakat 4 adet tablodan veri aldığım için SİPARİS_LİSTESİ tablosundaki 2 kayıttan bir parti oluşturulduğundan sorgu sonucunu 2 kat veriyor. 4 siparişten bir parti oluştursaydım 4 kat verecek. sorgu sonucu tek kayıt olacak şekilde nasıl yapılabilir acaba?


[Resim: do.php?imgf=148780278477921.png]
Merhaba, liste kutusunun satır kaynağındaki sorguyu aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.
TRANSFORM Sum(([TOPLAM_SURE]/DCount("ID","PARTILENENLER","[PARTI_NO]=[PARTI_NO]"))) AS GTOPLAMSURE
SELECT ATANMIS_OPERASYONLAR.PARTI_NO AS PartiNo, SIPARIS_LISTESI.MUSTERI, ATANMIS_OPERASYONLAR.OPERASYON_TIPI AS OperasyonTipi, SIPARIS_LISTESI.RENK_NO AS RenkNo, SIPARIS_LISTESI.RENK AS Renk, PARTILENENLER_DURUM.TERMIN AS Termin
FROM ((ATANMIS_OPERASYONLAR INNER JOIN PARTILENENLER_DURUM ON ATANMIS_OPERASYONLAR.PARTI_NO = PARTILENENLER_DURUM.PARTI_NO) INNER JOIN PARTILENENLER ON PARTILENENLER_DURUM.PARTI_NO = PARTILENENLER.PARTI_NO) INNER JOIN SIPARIS_LISTESI ON PARTILENENLER.SIPARIS_NO = SIPARIS_LISTESI.SIPARISNO
WHERE (((ATANMIS_OPERASYONLAR.BITIS_SAATI) Is Null))
GROUP BY ATANMIS_OPERASYONLAR.PARTI_NO, SIPARIS_LISTESI.MUSTERI, ATANMIS_OPERASYONLAR.OPERASYON_TIPI, ATANMIS_OPERASYONLAR.BITIS_SAATI, SIPARIS_LISTESI.RENK_NO, SIPARIS_LISTESI.RENK, PARTILENENLER_DURUM.TERMIN
ORDER BY PARTILENENLER_DURUM.TERMIN
PIVOT ATANMIS_OPERASYONLAR.OPERASYON_TANIMI In ('HAZIRLIK', 'YAŞ İŞLEM', 'SANTRİFUJ SIKMA', 'EGALİZE', 'KALİTE KONTROL');

Ayrıca, tablolara yeni kayıtlar ekleyip sorunun çözülüp çözülmediğini test ediniz.
sayın husem,

sayın ozan bey tarafından paylaşılan kodları uygulasanız dahi,değişen bir durum olmayacak ve yine aynı sonuçları gösterecektir,ilgili liste denetiminde.

sonuçların geçerli olması için;

1)

tumu_Click adı ile oluşturduğunuz kodlar içerisinde Liste0 adlı denetimin SATIR KAYNAĞI değerini yine,iki katı değerinde gösterecek şekilde değiştirmektesiniz.

2)

üstteki maddede yazılı işlemin bir benzerini de,yine formun GEÇERLİ OLDUĞUNDA olay yordamı içerisindeki kodlarda da gerçekleştirmektesiniz.

dolayısı ile de,bu belirtilen kodlardaki bu değişimleri iptal etmelisiniz ki,istediğiniz sonuçları elde edebilesiniz ya da bu kodları da,ozan bey tarafından sunulan kodlar ile değiştirmelisiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
sayın atoz112,
öneriniz için teşekkür ederim.
inşallah akşam eve gittiğimde sn ozanakkaya'nın yazdığı kodları uygulayacağım, 
olumlu yada olumsuz mutlaka konuya bilgi yazacağım. 
iyi çalışmalar.
sayın husem,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,
gerek konunuzun 3.mesajında yer alan açıklamaya ve gerekse de sayın ozan bey tarafından paylaşılan kodların eklendiği hali içerecek şekilde hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
merhaba sn atoz112

uygulamayı indirip denedim, evet tek kayıt olarak gösteriyor. fakat formun üstündeki  (mesaj 1 deki jpegdeki "iş yükü gün, günlük kapasite saat, iş yükü saat ") olan metin kutularındaki hesaplamalar çalışmıyor.

ben sorguyu butonun altına formun güncellenmesine ekledim, yine yapmıyor, 
biraz uğraşacağım. Dlookup ile yapmaya çalışacağım.

ilginiz için teşekkür ederim,
iyi çalışmalar,
saygılar.
Sayfalar: 1 2 3