AccessTr.neT

Tam Versiyon: Açılır Kutu Da Seçilen İçeriğin Adını Başka Listeye Yazdırma Nasıl Olmalı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Normalde Etikenin içindelki ismi liste kutusuna  yazdırmak için  Me.Etiket.Caption yazarak hallederken bu etiketin yerinde Açılır Kutu Da Seçilen İçeriiğin Adını Liste Kutusuna yazdırmak istiyorum Burada  Me.CboBacalar. dan donra ne yazmalıyım.

If Len(DLookup("uygulama_adi", "gecici_tbl", "uygulama_adi='" & Me.Etiket94.Caption & "'")) > 0 Then
Me.Undo
MsgBox ("Bu kayıt mevcuttur."), vbCritical, "MÜKERRER KAYIT UYARISI"
Exit Sub
sayın haziran4,

siz de takdir edersiniz ki,
sadece ifadeler ya da bilgisel bazda çözüme yetersiz kalacak sorunlarda içeriğini görmeden,sadece yazılı bilgilere veya eklenen resimlere bakarak çözümler sunmak yetersiz kalacaktır.örnek eklenmesi yerinde olacaktır.

bu nedenle,lütfen,
Site Kuralları gereği;
içeriğinde farazi gerçek dışı uydurma veriler ve işlemlerin neticelerini görebilecek şekilde 4-5 kayıt olacak halde örnek uygulamanızı eklemeye özen gösteriniz.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Üstad Örnek ektedir. Bacalardan Sectiğimde Seçilenlerin içine göndereceğim Daha önce yine siz yardımcı olmuştunuz konuyu anlatabilmişimdir. umarım.
sayın haziran4,

kendi adıma geçerli olmak sureti ile,yetersiz zaman ve imkan olması gerekçesi ile,eklediğiniz örnek uygulamayı ancak kısa süreli bir inceleme neticesinde,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)

.CAPTION ifadesi;
sadece,ETİKET kullanımlarında geçerli olmaktadır.

Açılan Kutu (ComboBox) kullanımlarında,bu denetimlerdeki değerleri edinmek için herhangi bir ifade eklemenize gerek yok.sadece,Me.CboBacalar benzeri bir kullan olması yeterlidir.

2)

dolayısı ile de,
BtnBacalarEkle adlı butonun TIKLANDIĞINDA olay yordamı içerisinde yer alan kodlardaki .CAPTION ifadesini iptal etmeniz ve bu şekilde kullanmanız yeterlidir.

'Tıklandığında

If Len(DLookup("uygulama_adi", "gecici_tbl_ilaveler", "uygulama_adi='" & Me.CboBacalar & "'")) > 0 Then
Me.Undo
MsgBox ("Bu kayıt mevcuttur."), vbCritical, "MÜKERRER KAYIT UYARISI"
Exit Sub
Else
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "INSERT INTO gecici_tbl_ilaveler (uygulama_adi,daire,satis_fiyati,vadeli_fiyati) VALUES ('" & Me.CboBacalar & "','" & Me.BacaAdet & "','" & Me.BacaSatisFiyat & "','" & Me.BacaSatisFiyatVadeli & "')"
DoCmd.SetWarnings True

Me.Liste177.Requery
End If

yukarıdaki gibi olması gerekmektedir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Üstad Bugüne kadar çok emeğin geçti teşekkür ederim. dediğin gibi yaptım oldu Ekle Dediğimde Seçilenlere Geldi Ama Açılır kutunun içindeki yazı değil rakam geliyor onu nerden düzeltebilirim.
sayın haziran4,

'Tıklandığında

If Len(DLookup("uygulama_adi", "gecici_tbl_ilaveler", "uygulama_adi='" & Me.CboBacalar.Column(2) & "'")) > 0 Then
Me.Undo
MsgBox ("Bu kayıt mevcuttur."), vbCritical, "MÜKERRER KAYIT UYARISI"
Exit Sub
Else
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "INSERT INTO gecici_tbl_ilaveler (uygulama_adi,daire,satis_fiyati,vadeli_fiyati) VALUES ('" & Me.CboBacalar.Column(2) & "','" & Me.BacaAdet & "','" & Me.BacaSatisFiyat & "','" & Me.BacaSatisFiyatVadeli & "')"
DoCmd.SetWarnings True

Me.Liste177.Requery
End If

ilgili olay yordamı içerisindeki kodları,yukarıdaki kodlar ile değiştirerek kullanınız.

NOT
.COLUMN(2) kullanımının açıklaması şu:
sayısal değerin olmasının nedeni Me.CboBacalar şeklinde yazıldığında Açılan Kutu(ComboBox) denetimin ilk sütun değerinin yazılması demektir.

fakat,eğer bu denetimin içerisindeki herhangi bir sütun değeri aktarılmak isteniyorsa (talebinizde geçerli olan UrunAdi sütunu gibi);o zaman,içeriğinde çoklu sütun değeri barındıran ComboBox ya da Listbox denetimlerinde ilk sütun 0 (Sıfır) olarak sayılır ve sonrasında gelen ilk sütun 1 ile başlar ve devamında diğerleri 2,3,4,... diye ilerler.

ÖRNEK
Me.CboBacalar adlı denetimin içeriğinde (SQL Sorgusunda),

UrunID,UrunGrup,UrunAdi ve ToplamGelisFiyati adlı sütunlardan oluşan 4 adet alan mevcut.bunları sayarken;
0,1,2,3 diye sayılır.

sizin talep ettiğiniz sütun sayı değeri 2 dir.

dolayısı ile de,ilgili kod satırında kullanılan Me.CboBacalar.Column(2) kod ifadesi de bu sütuna denk gelen değerdir.bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2