AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kaydetmeden kapatma işlemini nasıl gerçekleştirebilirim?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
sayın raburabu,

aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)

Alıntı:Üst formda güzel çalışıyor. Ancak benim gönderdiğim örnekte alt formda nasıl uygulayacağız.

ifadenize yönelik olarak;
ana formdaki olay yordamlarında yer alan kodları,alt formdaki aynı olay yordamları oluşturup içeriğine dahil ederek kullanmayı deneyiniz.

burada bir de hatırlatma olması amacı ile,ana formun kod sayfasındaki Option Explicit kod satırından sonraki

Dim islem_durumu As Integer
Dim tamamlama_durumu As Boolean

kod satırlarını alt forma da eklemeyi unutmayınız.

2)

Alıntı:Gönderdiğiniz örnekte değişiklik yaptığımızda çık butona basılınca HAYIR dediğimizde kayıt edip çıkıyor.

ifadenize yönelik olarak;
çıkış işlemi için mesaj iletisindeki soru

Kaydetmeden çıkmak istiyor musunuz?

sorusunu içermektedir.dolayısı ile de,eğer EVET seçilirse KAYDETMEDEN çıkış yapılması için geçerlidir.eğer HAYIR seçilirse KAYDEDEREK çıkılması sağlanmaktadır.kısacası,kaydetmeden mi yoksa kaydederek mi çıkmak istiyorsunuz anlamı içermektedir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Merhaba Atoz112

İlginiz için teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz kodları hem üst forma hemde alt forma ekledim. Gönderdiğim örnek içerisine açıklama yazdım. Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.
sayın raburabu,

öncelikle hatırlatma ya da bilgilendirme olması adına bir hususu belirtmek üzere şunu yazmakta fayda var kanısındayım.

lütfen,
bir açıklamada bulunma durumunuz söz konusu olacaksa,bunu örnek uygulamalarınız üzerinde bilgi olarak değil de,konularınızda mesajlarınıza ayrıntılı yazmanız daha yerinde olacaktır.

çünkü;imkan ve zaman dahilinde belki örneğinizin incelenme durumu söz konusu olmayabilir böylece de açıklamanız okunamayabilir.bu da,çözüm önerisi için gecikmeli bir zaman geçmesi anlamına gelebilir,ihtimal dahilinde.

kaldı ki,bir diğer husus da,çoklu nesnelerin olduğu bir uygulama içerisinde yazdığınız açıklamanın hangisinde olduğu,ilk etapta bilinmeyebileceği düşüncesi ile,hangi form üzerinde olduğunu da böyle durumlarda belirtmekte fayda var.

son olarak;
dahil ettiğiniz bu açıklamada yer alan

Alıntı:...Bütün işlem bittik ten sonra uyarı vermesini sağlayabilirmiyiz...

ifadenizde bahsettiğiniz bütün işlemden kast ettiğiniz tam olarak nedir,belki siz açıkça anlaşılır diye belirtmiş olabilirsiniz fakat ben anlayamadım.hangi işlemler sonrasında bu kontrolün en son olmasını istiyorsunuz,ayrıntılı yazmanız yerinde olacaktır.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Merhaba Atoz112

Teşekkür ederim. Açıklamaları buraya yazacağım. Bütün işlem bittiğinden kası olarak Örnekte eğer inceleme fırsatı buldu iseniz. Üst formda "Evrak No" alanında değişiklik yapıp alt forma geçiş yaptığımda uyarı mesajı veriyor. Aynı şekilde alt formda "Adet" ve"Miktar" da değişiklik yapıp Üst forma geçişte uyarı veriyor. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra KAPAT a basınca uyarı vermesi.
İyi çalışmalar.
sayın raburabu,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
sayın raburabu,

bilgilendirmesinde bulunmak sureti ile bir hususa dikkatinizi çekmekte fayda var.konunuzun gidişatı,konu başlığı olarak belirttiğiniz GÜNCELLEME ifadesinden farklı bir duruma gelmiş olduğu görülmektedir.

Alıntı:HAREKETLER formumda açılan siparişi tekrar görüntülendiğinde herhangi bir düzenleme yapılıp  veya kaydetmeden çıktığımızda kayıt tablom da değişiklik olmuyor.

Benim istediğim. Bir çok formum var. örnek eklediğim alısfatura formum gibi yaklaşık 10-15 adet. Bu formlarda kayıt edilenlerin tekrar düzenleme yapılması için getirildiğinde her biri için ayrı ayrı geçici tablo ve geçici ,güncelle sorguları mı eklemem mi gerekiyor. 

ilk mesajınızda yukarıdaki ifadeler nezdinde,form üzerindeki denetimlerin içeriklerindeki değerlerde değişiklikler yapılırken ya da formda herhangi bir düzenleme olmadığında da geçerli olmak üzere güncelleme olmasına dair talepte bulundunuz.

Alıntı:herhangi bir değişiklik yaptığımızda "adet (5.000 adet) ,fiyatta (2.00tl)" bu değişikliği kaydetmeden formu kapattığımızda HAREKETDETAY tablom da ilk açtığım sipariş adet ve fiyatların değişmeden formun kapatılmasını istiyorum.

ardından da,değişiklik yapılmasına rağmen bu değişikliğin olduğu hali ile geçerli olmaksızın kaydetmeden çıkış yapılmasına dair talepte bulundunuz.

ve akabinde de,bu yeni talebinize dair 4.mesajdaki öneri sonrasında konunuzun gidişatı;konu başlığındaki GÜNCELLEME talebinin dışında KAYDETMEDEN KAPAT durumlarına dönüşmüş olmaktadır.

dolayısı ile de,elbette takdir ve tercih sizindir fakat isterseniz,konu başlığını bu yeni gidişata göre değiştirmeye yönelik bir açıklamada bulunmayı düşünebilirsiniz.

çünkü;bu başlık ile içeriği farklı olacağı için,olması muhtemel benzer bir soruna maruz kalan ve buna dair site arama sayfasında araştırma yapan bir üyenin konunuza denk geldiğinde doğru yönlendirmeye ve bilgilendirme erişmesini sağlamak daha yerinde ve uygun bir davranış olacaktır kanısındayım.

ayrıca,bu durum sizin için de bir örnek teşkil etmesi adına,konularınızdaki taleplerinizde farklı gidişatlara yönelme durumları olmaksızın direkt amaçlarınıza veya taleplerinize göre devamlılık sağlamak sizin için çözüm elde etmenize dair verimli ve katkı sağlayıcı olması söz konusu olacaktır.

bütün bu açıklamalar,sizin için olumlu düşünülmesi temennisi ile yazılmıştır.burada amaç;doğru yönlendirmelere ulaşımın sağlanmasına zemin oluşturmak.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2 3 4 5