AccessTr.neT

Tam Versiyon: Liste Halinde Güncelleştirme Yapılabilir Mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,
Çalıştığım işyerinde mamul kodlarında ihtiyaca artık cevap veremediği için toplu değişikliğe gidiliyor, kod değişikliği demek veritabanındaki birçok tablodaki verilerin de güncellenmesi demek, bunu teker teker yapmak uzun zaman alacak bir husus. teker teker güncelleme ulayının hızlı yolunu buldum ama bahse konu kodlar yaklaşık 3000 kadar olunca bunun daha hızlı yolu olabilir mi diye düşünüyorum.ekte örnek bir uygulama gönderdim. uygulamada toplu_kopyalama formunda görünen listeye tüm eski kodları ve bunların yeni kodlarını yazdıktan sonra kopyala butonu ile listedeki tüm eski kodları URUN_AGAC_ALT tablosunda yeni kodlara çevirsin istiyorum.
şu aşamada sadece toplu_kopyalama formunda görünen listede hangi kayıttaysam sadece o eski kod-yeni kod güncellemesini yapabiliyorum. listedeki tüm kodları tek hamlede ürün ağaçlarında güncelleyemiyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla.
merhaba 
kopyalama isimli sorgudaki,[Formlar]![toplu_kopyalama]![Metin2] isimli ölçütü kaldırın,ölçüt oldugu için hepsini değil o ölçütteki verileri kopyalıyor.
O Ölçütü Kaldırırsam Bu Sefer Ürün Ağacındaki Tüm Stok Kodlarını İlgili Kayıttaki Yeni Kod İle Değiştirir. Örneklendirebilmeniz Mümkün Mü? Sizin Dediğinizi Denedim, Aynen Dediğim Gibi m001-u0011 Satırındayken Bu İşlemi Yaptım, Ürün Ağacındaki Tüm Stok Kodlarını (Ürün-Yarımamul Hepsini) u0011 Yaptı.
Sorgunun Sql kodunu aşağıdaki ile değiştiriniz.

UPDATE urun_agac_toplu_kopyalama INNER JOIN URUN_AGAC_ALT ON urun_agac_toplu_kopyalama.eski_kod = URUN_AGAC_ALT.stok_Kod SET URUN_AGAC_ALT.stok_Kod = [urun_agac_toplu_kopyalama].[yeni_kod];
Sorgunun Sql kodunu bu şekilde değiştirince sorunsuz çalıştı, çok teşekkürler.
Ben tümü olarak anlamışım. Img-grin