AccessTr.neT

Tam Versiyon: 4000 satırlık veri ve combobox kullanımı?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba foruma yeni kayıt oldum bu güzel site için emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Excel de bir demirbaş takip programı hazırladım ancak Excel biraz yavaş geldi nitekim hata vermeye de başladı. Amacım daha düzenlisini acces de yapmak. Şöyle bir yerde kaldım 4000 kayıtı combobox a çekiyorum ancak bu listede kayıtlar 120.877.567.7787. Abcmmkkk şeklinde düzensiz geldiği için otomatik tamamlama baştaki sayı için çalışıyor. Ben metin için kullanmak istiyorum. Bunun için bir Sql sorgu (like)cümlesi yaptım tablo filitrelenmiş oluyor. Ancak birtürlü cümledeki parametre ile combobox ı eşleştiremedim. Yani butona basınca combodaki metni parametre kabul etsin
Sorguyu çalıştırsın.
Ben acces de yeniyim bana basit makro taraflı tabloya veri girme vs. Örnek verebilirseniz iyi olur. Vb. C bilgim var
sayın pelitt,

öncelikle;
sitemizi tercih ettiğiniz ve üye olduğunuz için teşekkürler.inşallah,sitemizde oldukça,sorunlarınıza ve taleplerinize çözümler elde etmeniz ve ayrıca,yine de mevcut Site Kuralları sayfasında yazılı hususları da tekrar incelemeniz temennisi ile.

bahsini yaptığınız talebinize yönelik olarak;
hazırda mevcut olan bir Access örneğiniz (denemeniz) söz konusu ise,bunu konunuza dahil etmeniz yerinde olacaktır.yalnız,örneğinizi eklerken;içeriğinde farazi gerçek dışı uydurma veriler olacak halde ve sonuçları görebilmek adına da birkaç kayıt barındıracak şekilde dahil ediniz.

gerekirse,excel uygulamanızı da keza,aynı şekilde ve istenilen nitelikte dahil edebilirsiniz.

çözüm elde ettiğinizde de,mevcut örnek uygulamadan hareket ile asıl uygulamanıza adapte edebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Şuan için dosya paylaşamam. En kısa zamanda bakarım tekrar
Hocam örnek dosya göndermeden yardımcı olma şansınız yokmu
sayın pelitt,

Alıntı:Ben acces de yeniyim

ifadeniz üzerinden olmak sureti ile,

Alıntı:örnek dosya göndermeden yardımcı olma şansınız yokmu

talebinize dair,
siz de takdir edersiniz ki,
sadece ifadeler ya da bilgisel bazda çözüme yetersiz kalacak sorunlarda içeriğini görmeden,sadece yazılı bilgiler,kod yazımları ile çözümler sunmak yetersiz kalacaktır.bu da,konunuzdaki mesaj yoğunluğunun artmasına zemin oluşturmaya imkan sağlayacaktır.

denemelerde bulunmaya çalıştığınız örneğiniz üzerinden incelenmesi ile daha geçerli paylaşımları edinmeniz daha yerinde olacaktır,sıfırdan bir örnek hazırlamak yerine.ayrıca,belki uygulamanıza dair harici önerilerin de olması mümkün olabilir.

kaldı ki,sizden asıl uygulamanız istenmemektedir.aksine,

Site Kuralları gereği;
içeriğinde farazi gerçek dışı uydurma veriler ve işlemlerin neticelerini görebilecek şekilde 4-5 kayıt olacak halde örnek uygulamanızı eklemeye özen gösteriniz.teşekkürler.

ayrıca;
ifadelerinizden tam olarak kast ettiğinizin anlaşılmasında yeterli bir netlik olmadığı için,gerekirse ekran görüntüleri de dahil etmek sureti ile olan hali ve olması istenen hali diye nitelendirerek bu açıklamalarınıza destekleyici kolaylık sağlayabilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Merhaba cevap için teşekkür ettim şöyle bir teknik bir soru sorayım. Benim 4800 satırlık malzeme listem var bunların içinden örnek "ayakkabı" kelimesini içerenleri seçip (ÖRN 40 Adet)combobox a atacağım. Oradan kullanıcı aralarından istediğini seçecek.
İşlem sırası:
Comboya aranacak kelime yazılacak
Ara butonu tıklanacak
Süzülmüş veri Comboya atılacak
Combo aşşağı açılıp kullanıcı veriyi seçecek



Şimdi sıkıntı bu filitreleme işi çok uzun sürüyor acaba Excel yerine acces kullanmak hız kazandırırmı.
Sayfalar: 1 2 3 4