AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kasa Farkı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
İlk önce bütün müslümanların Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Özellikle, unudulmaz Kurban bayramlarıyla hayatımın en güzel anlarını bana yaşatan Türkiye milletinin bayramı kutllu olsun. İnanın, yurtdışına giden arkadaşlarınıza sorabilirsiniz-beni destekleyeceklerdir, abartmiyorum, başka hiçbir yerde Türkiyedeki bayram havasını, tadını bulamazsınız. "Sen de baya yalakacıymışsın be" diyenler de sözüm balık sudayken kıymetini bilmezmiş olacak. ************************************** (editlenmiştir)
Ne ise soru ya gelelim...
Problem bir kasa farkı meselesi. Sitedeki kasa proqramlarını incelediğim kadarıyla gelir için ayrı, gider için ayrı sütün oluşturmuşlar. ve tabi form altbilgisinde bu sütünların yardımıyla Toplam Gelir, Gider ve Fark bulunabiliyor. Ama benim istediyim - zaten Account oluşturulurken bunun gelir mi gider mi belli - onların sorguyla görüntülenmesi. Bilmem anlata bildimmi?
Teşekkürler
Yani sizin istediğiniz, gelir ve giderin ayrı tablolara kaydedilmeden aynı tabloya kaydedilmesi. Bu arada aynı satırdaki bir "gelir" veya "gider" ibareleriyle sınıflandırılması. Şu anda makineme sistem kurdum, henüz ofisi kurmadığım için örneğinizi inceleyemedim. Ama yazdıklarınızdan bunu anladım.

Eğer doğru anladıysam, bunun çok da önemi yok. Formun altında toplamları alınırken kriter olarak "gelir" veya "gider" biçiminde filtre edilebilirler. Benim hazırladığım böyle bir kasa programı vardı. O aynen dediğiniz gibiydi. işlemler adlı bir tabloya carikod-bedel-para birimi-işlemtürü-tarih alanları koymuştum. Sırasıyla şu şekilde veriler yerleşiyordu.
Carikodu : 00001
bedel :100
parabirimi: YTL
işlemtürü : GELİR (İşte burası)
tarih:01.01.2009
gibi. Daha sonra aynı formun altında gelirtoplamı ve gidr toplamı bölümlerinde de birer alt form vardı ve sorgularında işlemtürü bölümünün kriterinde "gelir" ve "gider" şeklinde ayrılmıştı. Aynı alanı iki kere ekleyerek hem geliri hem gideri ayrı ayrı almak artık çocuk oyuncağı olacaktır.
mehmet abi sen dediklerini aynen yaptim. güncelleşdirmesini bir türlü ayarlayamadim.
Form üzerinde bir altform ile toplamları aldığın için, belli bir giriş işleminden sonra altformu güncellemen gerekli. Bunun için mesela yukardaki giriş işleminin güncelleme sonrasından olayına (yani GELİR veya GİDER kaydından sonra) altform için requery komutunu çalıştırmalısın. Alt formun adresini de anaform üzerinden göstermelisin.

forms!anaformadi!altformadi

gibi. Tam olarak yolunu doğru yazmazsan çalışmaz. Makro ile de yapabilirsin. Daha kolaydır. O zaman eyleme makro çalıştırma ile işi yaptırabilirsin.

Kolay gelsin.
abi sağol... sonunda oldu. ama bu seferde galiba güncelleşdirme dozunu kaçırdım... ama çalışıyor.Biggrin
Form üzerinde veri girerken hangisinin gelir hangisinin gider olduğunu nasıl ayıracaksınız? Girişi yapan kişi hangi accountun ne olduğunu bilmek zorunda kalacak ya.
Sayfalar: 1 2