AccessTr.neT

Tam Versiyon: Accesste Seçilen Resim Sabit-Diğer Resimler Random Nasıl Yapılır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba Değerli Forum Üyeleri;
Ekte bulunan uygulama örneğinde,frm_kategori formu çalıştırılıp - KATEGORİ seçimi yapıldıktan sonra ARAÇ SEÇ yapmak istiyoruz.Burada seçilecek araç (resim)  BAŞLA butonuna bastığımız andan itibaren açılan resimler içinde mutlaka olmalı.

Örneğin;
Örnek1) 4lü araç setinden kategori olarak Kılık Kıyafet seçtik ve ARAÇ SEÇ kısmından da diyelim ki ATKI seçildi.Başla dediğimiz anda çıkacak resimler içinde ve YENİLE Butonuna Her Bastığımızda Açılan resimler içinde  ATKI mutlaka olmalı-diğer 3 resim random olarak yanında görülmeli.

Örnek2) 3lü araç setinden kategori olarak Kılık Kıyafet seçtik ve ARAÇ SEÇ kısmından da diyelim ki BALON seçildi. Başla dediğimiz anda çıkacak resimler içinde ve YENİLE Butonuna Her Bastığımızda Açılan resimler içinde   BALON mutlaka olmalı-diğer 2 resim random olarak yanında görülmeli.

Tüm uğraşlarıma rağmen başarılı olamadım.Örnek uygulama ektedir.

Bu konuda öneri ve yardımlarınızı bekliyor saygılar sunuyorum.
Sadece 4 lü için uyguladım diğerlerine uyarlarsınız...
Merhaba değerli Power hocam;
Öncelikle Allah razı olsun yardımlarınız için..4lü resim örneğini inceledim ama inanın işin içinden çıkamadımImg-cray
Sizden ve diğer forum üyelerinden rica etsem ekte bulunan örnek uygulamam üzerinde uyarlayabilir misiniz?

Ya da tam olarak hangi kodu 3lü - 2li ve tekli resimler için değişiklik yapmalıyım??

Yardımcı olacaklar için şimdiden Allah razı olsun diyorum.

Saygılar sunuyorum.
Merhaba, 
@POWER hocanın eklediği uygulamanın, uğraştığınız, yapamadığınız halini ekleyin. Sizin eklediğiniz örnek ile POWER hocanın eklediği örneğin birbiri ile ilgisi yok.
Merhabalar..
Değerli Ozan ve Power Hocam,İlginizden dolayı Allah razı olsun.

Uygulama örneği ektedir.Power hocamın yaptığı ile uygulama örneğim özünde aynıdır.Farklı gibi görünmesinde 2 sebep vardır.
1.Konuyu açarken eklediğim örnekte seçilen katagorilerdeki resimleri göstermesi gerekirken,resimler klasöründeki tüm resimleri gösterdiğini farkettim ve uygulamayı bu yönde düzenledim ve site de güncelledim ama power hocam bu arada indirip üzerinde düzenleme yapmış.

2.Power hocamın örneğini güncel olan uygulamam üzerine uyarlamaya çalıştım ama beceremedim.Beceremediğim için de kodları temizleyip ham halini konuya cevap olarak ekledim.

Şimdi ise uğraşıp ama başaramadığım halini yolluyorum.4 resimli kısımda düzenleme yapmaya çalıştım ama başaramadım.Resimde bulunan hatayı alıyorum.
[Resim: do.php?imgf=149236322136881.jpg]

Amacımı 4-3-2- tekli tüm alanlarda bunu yapabilmek.

Öneri ve yardımlarınızı bekliyor saygılar sunuyorum.
Uğraşıp başaramamanızın sebebi;

- Eklenen kodları diğer formlara uygulamıyorsunuz. Power hoca 4'lü forma kod eklemiş, sizin diğer formlarınızda bu kodlar yok.

- Önceki uygulamanızda da, bu uygulamada da sürekli yeni bir şeyler ekleyip "olmadı" yazıyorsunuz. Çalışan formu bozuyorsunuz. Bozduğunuz kodu mu düzeltelim, eklediğinize göre yeniden mi uyarlayalım?

- Açtığınız onca konuya, yazılan onca cevaba rağmen hala a formundaki kodu b formundaki koda ekleyemiyorsunuz.

- 3 tane açılan kutunun ismini düzeltmek, 5 tane meyvenin ismini yazmak zor geliyor, ama 150 satır kod yazmayı bizden bekliyorsunuz.


Örneğinizin bu tasarıma kadarki çalışan hali ektedir. Yeni eklemeler yapıp, "olmadı, hata veriyor" derseniz benden malesef cevap yok.
Sayfalar: 1 2