AccessTr.neT

Tam Versiyon: Webcamden Barcode Okutma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba daha önce konusu geçti mi bilmiyorum ama bana webcam den barcode okuyan kod lazım ve bunun için bir ocx kullanılması gerekiyor mu bilgisi olan var mıdır?

Not : eve gelen teknik serviste görmüştüm ipad ile barcode okuyordu. üstelik QR code da değildi.
Sayın Tufan, bildiğim kadarıyla bunun için optik okuyucuya ihtiyaç var ancak barkod okuyucu simule eden webcam programları var. Ancak böyle bir program yardımıyla okutabilirsiniz. Barkod okunduktan sonra sadece bilgiler kutucuğa yazdırılacaksa işlenmeyecekse buton yardımıyla kamera aktif edilip fotosu alınabilir aklıma bilgim dahilinde başka bir yöntem gelmedi. Kolay gelsin.
(11/05/2017, 10:11)biberli33 yazdı: [ -> ]Sayın Tufan, bildiğim kadarıyla bunun için optik okuyucuya ihtiyaç var ancak barkod okuyucu simule eden webcam programları var. Ancak böyle bir program yardımıyla okutabilirsiniz. Barkod okunduktan sonra sadece bilgiler kutucuğa yazdırılacaksa işlenmeyecekse buton yardımıyla kamera aktif edilip fotosu alınabilir aklıma bilgim dahilinde başka bir yöntem gelmedi. Kolay gelsin.

Sayın biberli33;

Evet dediğiniz gibi kullanıyorum zaten şuan da. barcode okuyucu olarak kablosuz çalışan bir cihaz var. Fakat bunu tabletin kamerasını kullanarak yapanlar var. Kullandıkları dil buna imkan veriyorsa vbde de olması lazım gibi geliyor.
Piyasada bu işi ücreti ile yapan bileşenler mutlaka vardır tek tek incelemek lazım. Ücretsiz bir çözüm var ancak biraz daha elini kirletmek gerekir. Ben kaba taslak anlatayım detayını araştırırsınız.

1- Amcap.exe ile webcam resmi kaydedilebiliyor. Kısayol tuşu versiyonuna göre değişmekle beraber bendeki Ctrl+I tuşları ile çalışıyordu.
2- Access Vba da Amcap programını çalıştırıp ardından resim çekme kısayol tuşlarına basan kod şu şekilde:


Shell (CurrentProject.Path & "\amcap.exe"), vbNormalFocus
SendKeys "^{I}", True


3- Barkod resimlerini analiz edip içindeki rakamları okuyan Zbar isimli uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Zbar command prompt esasşı çalışır yani komut satırından kullanmanız lazım. Kullanımı çok basit:


Kod:
zbarimg --raw c:\barkod.jpg


4- Zbar çıktıyı -benim bildiğim kadarıyla- sadece komut penceresinde çalıştırıyor. Bu değeri elde etmek için C# ile küçük bir uygulama yazıp barkod değerini almak ve bir dosyaya kaydetmek gerek.

5- Access ile kaydedilen barkod numarası dosyadan okunup programda ilgili işlem yapılmalı.

Her ne kadar 5 adımda anlatsamda algoritmaya dikkat etmek lazım. Mesela Amcap.exe resimi hangi klasöre kaydedecek, hangi isimle kaydedecek bunlara dikkat etmek gerek. Sonrasında Zbar çalıştırılırken bu resim dosyasının yolu ve ismi tam olarak verilmeli. Zbar resim dosyasını analiz ettikten sonra sonucu C# ile geliştirilen uygulama ile alacağınız için bunun yine Access'e aktarılmasına da dikkat etmek lazım.

İşin özü eğer bu tarz birşeye ihtiyaç varsa ya bir emek harcamak lazım ya da ücreti ile edinmek kullanmak gerek.
Sayın Alpeki çok haklı. Benim bir de Unity ile yazabileceğiniz aklıma geldi. Özellikle android için oyun yazılım programı ama farklı amaçlar için de kullanılıyor. Örneğin akıllı telefonunuzla  bir sınav sonucunu optik olarak okutan ve sonucu rapor olarak veren program yazılabiliyor. Sizin bahsettiğiniz bunun yanında daha basit gibi. Bence Unity işinizi görür. Ama hemen sonuç almak için Sayın Alpeki nin dediği gibi ya parayla ya emekle. Kolay gelsin.
Haklısınız tek başına VB de yapmak imkansız. kablosuz çalışan bir reader kullanmak en pratik yolu olacak. Teşekkürler.