AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access Den Excel Çıktısı Alma Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Selam,

Yapmak istediğim Access  tablosundan Excel çıktısı almak.
access tablosundak Stok_GittiGidiyor i "açıklama" alanının veri türü "not" yani çok uzun alan olması gerekiyor.
bu alana Excel çıktısı alırken ilave bir dip not eklemek istiyorum (Tüm kayıtların sonuna sabit bir açıklama metni)
fakat Excel çıktısı aldığımda bu alan excellde 255 karekteri geçmiyor, dolayısıyla alanın tamamını kopyalayamıyorum. bu sorunu nasıl çözebilirim.

NOT :  excel çıktısını makro yöntemiyle alıyorum.

Yardım edecek hocalarıma şimdiden teşekkürler...
Merhaba estapan;
Örneğinde makroyu incelediğimde çıktı biçimi olarak "MicrosoftExcelBiff8(*.xls)" diye  bir şey seçmişsin. Bu nedir bilmiyorum.
Bunu "Excel Çalışma Kitabı (*.xlsx)" olarak değiştirip her iki biçimde aldığım çıktıları karşılaştırınca, "MicrosoftExcelBiff8(*.xls)" olarak alınanda Deyim sütununda 255 karakter sınırı olduğu, "Excel Çalışma Kitabı (*.xlsx)" biçiminde ise bir sınır olmadığını gördüm.
Yani, "Excel Çalışma Kitabı (*.xlsx)" olarak çıktı alman sorununu çözecek sanırım. Tabi diğer hocalarımızın da görüşü doğrultusunda. 
İyi çalışmalar.
Sayın estapan,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;
Sayın direnist tarafından (bu arada,katılımlarından ve paylaşımlarından dolayı kendilerine teşekkürler) yazılanlara katılmak ile birlikte,istediğiniz Excel sonucunu almak üzere,bazı durumlarda olası makro kullanımlarında sorunlara maruz kalmamak adına,makro yerine şu iki kod satırı ile de elde edebilirsiniz.böylece,kod yazma becerisi de edinme imkanı sağlayabilirsiniz,kendiniz için.

YÖNTEM 1

DoCmd.OutputTo acOutputQuery, "Stok_GittiGidiyor_xls", acFormatXLS, CurrentProject.Path & "\" & "Stok_GittiGidiyor" & ".xls", True

YÖNTEM 2

DoCmd.TransferSpreadsheet acExport, acSpreadsheetTypeExcel12, "Stok_GittiGidiyor_xls", CurrentProject.Path & "\" & "Stok_GittiGidiyor" & ".xls", True

Eğer 2003 kullanıyorsanız,

acSpreadsheetTypeExcel12

ifadesi yerine

acSpreadsheetTypeExcel9

ifadesini yazmalısınız.ilk yöntemi tercih etmeniz daha yerinde olacaktır,elde edilecek sonuç görseli açısından.elbette tercih ve takdir sizindir.bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
sayın estapan,

eklediğiniz örnek uygulamanın kısa süreli bir incelenmesi ve sadece bilgilendirme olması ve naçizane tavsiye niteliğinde hatırlatma adına;

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

yukarıda bağlantısı yazılı konuyu incelemenizin ve içeriğindeki hususlara (özelikle,Türkçe karakter kullanımı ve BOŞLUK bırakarak tanımlamada bulunma) göre uygulamanızı yeniden düzenlemenizin,ileride bu hususlardan kaynaklı sorunları da engellemenize imkan sağlaması söz konusu olacaktır kanısındayım.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
öncelikle değerli cevaplarınız için ikinizede teşekkür ediyorum.

konunun daha iyi anlaşılması için exel çıktısının ne için kullanılacağını belirtmek isterim. 

Burdan alacağım çıktı Gitti Gidiyor sitesine toplu ürün yükleme dosyası olacak. Dolayısıyla dosya formatı ve sütün başlıkları tamamen bu formata uygun olmak zorunda en ufak bir değişiklik (türkçe karekterleri kullanmama dahil) gitti gidiyor tarafından kabul edilmiyor. Yüklemeyi kabul etmiyor. Buna dosya uzantısının .xls den başka bir uzantı olması dahil.

kod kullanarak yapılması konusunda sayın ATOz hocam sonunakadar haklı fakat çok aramama rağmen bunla alakalı kod bulamamıştıım.
bu kodları deneyip netice ile ilgili bilgi aktaracağım.
maalesef aynı sonucu aldım. Excel çıktısını kodla alıncada 255 karekterden sonrasını kesiyor.
versiyon olarak ofis 2003 kullanıyorum. Makrodan işlem yaptığımda *.xlsx  uzantılı çıktı alınmıyor.
kısacası sorun hala devam ediyor...
Sayfalar: 1 2 3