AccessTr.neT

Tam Versiyon: Checkbox Etiket Adını Yazdırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar 
formda ücretli ücretsiz diye iki checkbox var bunların etiket adını tablodaki yerlerine yazmak istiyorum rapor aldığımda etiket adı çıksın istiyorum. bunu nasıl başarabilirim. şimdiden ilginize teşekkür ederim.
örneğinizi ekleyiniz lütfen daha hızlı cevap alacaksınız..
frmizin icindeki checkbox ların etiket adlarını tblizinler içindeki yerine sayı olarak değilde checkboxın etiket adını yazsın.
KONU;
(içeriği itibarı ile),

"Access Dersleri" Kategorisi'nden alınıp,
"Access Soruları ve Cevapları" Kategorisi'ne taşınmıştır.

bilginize.
sayın yahzee_61,


bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;
aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)

çoklu olarak ifade etmişsiniz fakat frmizin adlı formun üzerinde sadece bir tane checkbox denetimi mevcut ve bu denetim ile de tblPersonel adlı tablodaki personel id alanı değeri alınmak sureti ile tblizinler adlı tabloya dahil edilmekte olduğu görülmektedir.

2)

etiket adı talebi ile tam olarak kast ettiğiniz nedir?

checkbox denetiminin kendi etiket adı mı yoksa bu denetimde seçilen değerin kendi değeri mi?

3)

tblizinler adlı tablo incelendiğinde,adlında burada fazladan alan tanımlarının da dahil edildiği gözlenmiştir.bu tabloda personel bilgisi olarak sadece ID değerinin olması ve sicilno ve adı soyadı bilgilerine aslında gerek yok.

bunun yerine sadece id değeri üzerinden verileri barındırmanız daha uygun bir kullanım olacaktır.çünkü;diğer bilgileri de dahil ettiğinizde o zaman personel tablosundan bir farkı kalmayacağı gibi bu tabloda boşuna veri kullanımı ile tablonun da zaman içerisinde belki şişmesine daha doğrusu bu gereksiz ya da fazladan eklenen alanlardaki karakter çokluğu nedeni ile tabloya fazladan yük bindirmiş olursunuz.

elbette tercih ve takdir sizindir.bunlar,sadece öneri mahiyetindedir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
sayın yahzee_61,

eklediğiniz örnek uygulamanın kısa süreli bir incelenmesi ve sadece bilgilendirme olması ve naçizane tavsiye niteliğinde hatırlatma adına;

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

yukarıda bağlantısı yazılı konuyu incelemenizin ve içeriğindeki hususlara (özelikle,Türkçe karakter kullanımı ve BOŞLUK bırakarak tanımlamada bulunma) göre uygulamanızı yeniden düzenlemenizin,ileride bu hususlardan kaynaklı sorunları da engellemenize imkan sağlaması söz konusu olacaktır kanısındayım.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2 3