AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formların Arkaplanını Transparan Yapma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,

Veri girişi için bir uygulama oluşturdum. Bu uygulama farklı çözünürlükteki bilgisayarlarda kullanılacağından ilgili formlarda bozulmalar yaşanmaması adına arkada görselin olduğu bir form standart kalacak şekilde diğer açılır formların hepsi küçük pencereler halinde oluşturuldu. 

Sorum ise bu küçük formlardaki arka planları transparan hale getirerek arkadaki asıl görsel ile bir bütünlük yakalayabilinmesi müdür?

Teşekkürler,
merhaba
1- konuyu tam anlayamadık,biraz daha açarmısın ?
2-Eklediğin vt'yi açamadım,uzantısını kontrol et ve şifresiz sade sekilde tekrar yükleyin
sorununuz çözüm bulmaya çalışalım.
Merhaba,

Asıl dosyamı yüklerken sıkıntı çıktığı için bu şekilde ekliyorum. Empty isimli form arka planda olacak şekilde Kantar isimli formun arka planının transparan olmasını istiyorum. bu mümkün müdür_


teşekkürler
up....
up.... 
Merhaba,
Yapmak istediğinizi anladığım kadarıyla  "kantar" formu transparan ve kantar formu açıldığında "Emty" formuda otomatik olarak arka planda açılıp bir arka plan görevi görüyor. ;) Yani ekran çözünürlükleri değişse bile bu formun boyutları büyük olduğu için muhtemelen bunu etkilemeyecektir. Bunun hemen önünde de ana menü olarak Kantar formunu kullanacaksınız diye düşünerek düzenleme yaptım.
Yalnız neden transparan olsun istediniz hala anlayamadım Img-grin
İnceleyip dönüş yapınız lütfen.
Merhaba,

Yapmış olduğum uygulama birden fazla ve farklı çözünürlükteki bilgisayarlarda kullanılacağından tüm formlarda ayrı ayrı uğraşmak yerine böyle bir yöntemi izleyebileceğim kanısına vardım.

çalışmanız için çok teşekkür ederim. ancak anladığım kadarı ile form arka planını tamamen kaybedebilmemiz mümkün değil gibi Img-cray