AccessTr.neT

Tam Versiyon: 2 Farklı Database Arasında Komut
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar,

Aralarında yaklaşık 50 metre mesafe 2 alanda bulunacak 2 farklı bilgisayar arasında çağrı sistemi kurmayı düşünüyorum. aradaki mesafe uzun olduğundan dolayı 1 bilgisayar 2 ekran ile bunu başarabilmem, başarabilsem de sağlıklı çalışabilmesi pek olası görünmüyor. dolayısıyla 2 farklı bilgisayarın server üzerinden bağlanması ile bunun mümkün olabileceğini düşündüm. 

Mantık ise şu;

Sesdeneme-1 dosyası üzerinde bulunan table-1 deki kayıtlar yine aynı dosya üzerindeki form1 üzerinden görüntülenerek çağırılacak kayıt seçildikten sonra çağrı butonuna basılması ile birlikte diğer bilgisayarda açık olan Sesdeneme-2 dosyası üzerindeki form2 de çağırılan kayda ait bilgiler ve arkada bulunan mediaplayer uzantısını harekete geçecek.

bunun yapılması mümkün müdür?

Teşekkür Ederim.

Not: form2 de bulunan activex mediaplayer yine aynı form üzerinde bulunan text6 isimli text box üzerinde default olarak bulunan queuebell.mp3 dosyasının lokasyonunu baz alarak çalışacaktır.
internet varsa 2 pc arasında ağdan baglanabilinir,hatta ayrı ayrı vt'ye kalmaz tek vt üzerinden işlem yapılabilir
ancak ben bunu neden yapmak istediğinizi anlatırsanız daha saglıklı çözümler üretileceğini düşünüyorum,sanırım otopark işlerinde kullanılacak ?
(11/07/2017, 00:59)C*e*l*o*y*c*e yazdı: [ -> ]internet varsa 2 pc arasında ağdan baglanabilinir,hatta ayrı ayrı vt'ye kalmaz tek vt üzerinden işlem yapılabilir
ancak ben bunu neden yapmak istediğinizi anlatırsanız daha saglıklı çözümler üretileceğini düşünüyorum,sanırım otopark işlerinde kullanılacak ?

Fabrika içerisinde hali hazırda var olan bir server üzerinden bağlı olacak makinalar. ve söylediğiniz gibi tek bir vt 2 farklı bilgisayar üzerinden açılıp da bu şekilde ilerlenebilir belki. 

bahsetmiş olduğum uygulama, ürün getiren kamyon şoförleri için kullanılacak ve bekleme alanında bulunan kamyon şoförlerine sıralarının geldiğini bildirecek.

50 metre uzaklıkta bulunan yükleme alanındaki görevli arkadaş kendi bilgisayarından çağrı butonuna bastığında sıradaki kamyonun plakası, şoför ismi gibi bilgiler bekleme alanında bulunan bilgisayar ekranında belirecek ve yeni sırayı belirten ses dosyası ile uyarı verilecek.
Aynı dB de alan kontrolü yaptırarak yapılabilir.
Bir tablo da bir alan oluşturursunuz. Diğer pc den butona basınca arka planda sesi aktif edersiniz ayrıca ses çalarken o satırdaki veriye çeltik koydurursunuz bir daha o alana bakmaz. Bir sonraki çeltik olmayana geçer.
(11/07/2017, 11:48)ozguryasin yazdı: [ -> ]Bir tablo da bir alan oluşturursunuz. Diğer pc den butona basınca arka planda sesi aktif edersiniz ayrıca ses çalarken o satırdaki veriye çeltik koydurursunuz bir daha o alana bakmaz. Bir sonraki çeltik olmayana geçer.

bunun bi örneğini yapabilme konusunda yardımcı olabilir misiniz acaba ?
Sayfalar: 1 2