15/07/2017, 17:03
Herkese merhaba,
Excelden veri aldıktan sonra Access aracılığıyla form üzerine tanımlı butonla herkese email göndermek istiyorum.
Sorun şu:
Butona formu ilerletme komutu tanımlamama rağmen sürekli aynı formdaki bilgilere mail göndermek istiyor. Formdaki bilgileri sonraki kullanıcı için değiştirmekte sorun yaşıyorum.
Vba olarak başlangıç seviyesinde bilgiye sahibim çok basit bir hata ise kusura bakmayın
Edit: Konu yanlış yere olmuş ama taşıyamadım bir türlü. Bulabilirsem taşımayı taşıyacağım.
Excelden veri aldıktan sonra Access aracılığıyla form üzerine tanımlı butonla herkese email göndermek istiyorum.
Sorun şu:
Butona formu ilerletme komutu tanımlamama rağmen sürekli aynı formdaki bilgilere mail göndermek istiyor. Formdaki bilgileri sonraki kullanıcı için değiştirmekte sorun yaşıyorum.
Vba olarak başlangıç seviyesinde bilgiye sahibim çok basit bir hata ise kusura bakmayın
Edit: Konu yanlış yere olmuş ama taşıyamadım bir türlü. Bulabilirsem taşımayı taşıyacağım.
Public Sub Komut15_Click()
Dim oApp As New Outlook.Application
Dim oemail As Outlook.MailItem
Dim fileName As String, todaydate As String
Dim db As DAO.Database
Dim rs As DAO.Recordset
Set db = CurrentDb
Set rs = db.Openrecordset("SELECT Ad, Soyad, Email, Limit, Adres FROM Musteriler Sorgu")
Do Until rs.EOF
On Error Resume Next
DoCmd.GoToRecord , , acNext
'Raporu müşteri bazında olması için düzenliyoruz
DoCmd.OpenReport "MusteriRaporu", acViewReport, "", "[Forms]![MusteriFormu]![Ad]=[Musteriler]![Ad]", acNormal
'Raporu pdf file olarak dışa aktarıyoruz
todaydate = Format(Date, "DDMMYYYY")
fileName = Application.CurrentProject.Path & "\MusteriRaporu_" & todaydate & ".pdf"
DoCmd.OutputTo acReport, "MusteriRaporu", acFormatPDF, fileName, False
Set oemail = oApp.CreateItem(olMailItem)
oemail.To = rs.Fields("Email")
oemail.Subject = Me.Firma_Adı & " Bakiye Raporu"
oemail.Body = "Bakiye raporunuz ektedir."
oemail.Attachments.Add fileName
With oemail
If Not oemail.To <> Me.Email Then
.Send
MsgBox "Email Gonderildi"
Else
MsgBox "Mail adresi hatalı!"
End If
End With