AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kayıt İptal Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Herkese merhaba;
Bu forum sayesinde öğrendiğim ve geliştirdiğim bilgiler ışığında ekli dosyada kopyasını göndermiş olduğum bir barkod okutma programı yapmaya çalışıyorum. Ancak bazı hatalar var ve yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. Forumda sorunumla alakalı bilgileri bulamadım yada arama kriterlerinde yanlış arama yapıyor olduğumdan sorunumu çözemiyorum...

Sorunlarım;
* Kullandığım forumda kullanıcının işlemini yarım bırakıp sonradan devam edebileceği durumunu göz önüne alarak irsaliye no bilgisi girildiğinde eğer kayıt yaptığım tabloda eşleşen bir irsaliye nosu varsa bilgilerini forma taşıyor. Formum bölünmüş form formatında. buraya kadar her şey normal. Ancak kaydı iptal et dediğimde son kaydı yani formun ana kısmında halen işlemde olan satırı iptal edemiyorum.
* Print edip irsaliyeye yazdırmak istediğimde veya baskı ön izleme yaptığımda da bir satır boş olarak yazdırılacak belgenin ilk kaydı olarak geliyor. Bu boş gelen satır sebebiyle irsaliye sayfasında bazı bilgiler eksik kalıyor (Tarih, depo vs.)

Yardımlarınızı rica ederim...
Ayrıca yaptığım programda geliştirmem amaçlı ilave önerisi olanlar varsa önerilerinizide rica ederim...
merhaba
https://accesstr.net/konu-universal-form-tasarimi.html

buradaki formun kodlarını inceleyiniz .
kayıt hata denetimleri eklidir.
Merhaba, @A.Kadir.in cevabına ek olarak, form tasarımınıza göre bir irsaliye Numarası tabloda sadece 1 defa mı kaydediliyor?
Sayın @A.Kadir. ;
cevabınızdaki linkte tarafınızdan hazırlanmış olan örneği inceledim ve içlerinde hata prosedürünü baz alırsak çok fayda görecek olduğum bilgiler mevcut. Özellikle aynı form içerisindeki listboxdan forumdaki kaydı değiştirme olayını çok faydalı buldum.

Ancak kayıt iptal etme sorunum ve akabinde yazdırma işlemleri için belirtmiş olduğum sorunuma örneğinizde çözüm bulamadım. Kayıt iptal sorunumu çözmemle yazdırma işlemi sorunum eş problem olarak görüyorum bu sorunu aşabilirsem yazdırma işlemindeki sorunda ortadan kalkacak gibi...
Sayın @ozanakkaya bey;
Form tasarımımda kullanıcı her barkod okutma işleminde aynı bilgileri tekrar tekrar girmemesi için formun sağ tarafında bulunan alandaki bilgiler bir seferlik girilecek olup her barkod okutma işlemimde buradaki bilgilerim tabloya otomatik kayıt oluyor....

İzlediğim yöntem doğrumudur bilemiyorum ancak bu haliyle şu an iş görüyor....
Bu konuda farklı öneriniz var ise deneyiminizi paylaşmanızı rica ederim...
Merhaba, uygulamanızın çalışma şeklini bilmediğim için net fikir üretemiyorum. 

1-) Formun kayıt kaynağındaki sorguya StkId alanını ekle,
2-) Forma denetim kaynağı StkId olan txt_StkId adında metin kutusu ekle,
3-) iptal butonunun tıklandığında olayındaki kodları aşağıdakilerle değiştir.

   DoCmd.GoToRecord , , acFirst
  If IsNull(txtBarkod) Or txtBarkod = "" Then
     
     Me.Undo
     DoCmd.SetWarnings False
     DoCmd.RunSQL "DELETE StkId, IrsaliyeNo FROM tblTahditsizCikis WHERE (((StkId) <> " & txt_StkId & ") AND ((IrsaliyeNo) = '" & txtIrsaliyeNo & "'));"
     DoCmd.SetWarnings True
     Recalc
     
     
     TumDenetimPasif
 Else
     TumDenetimPasif
 End If

bu şekilde iptal etmek istediğinde tabloya eklediği kaydı silecektir.
Sayfalar: 1 2 3