AccessTr.neT

Tam Versiyon: 1Raikkonen: 2018'de Güç Düzeni Yarıştan Yarışa Değişecek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 7719.1bafca45]

Bu konu, düzenlenmekte olan eklentinin testi için açılmıştır.

Kimi Raikkonen, 2018 Formula 1 sezonununda hangi takımın önde olduğunu tahmin etmenin zor olduğunu ve durumun sürekli değişebileceğini söyledi.

Ferrari, bu yıl gerçekleştirilen ilk ik iyarışta zafere ulaşırken, Çin GP'sinde harika bir strateji yapan Red Bull'dan Daniel Ricciardo zafere ulaştı. Son dört yılın şampiyonu Mercedes ise 2018'de henüz zafer kazanmayı başaramadı.

Lewis Hamilton ve Mercedes, Avustralya'da en önde yer alıyor ancak yarışı Sanal Güvenlik Aracı sayesinde Sebastian Vettel kazandı.

Bahreyn ve Çin GP'sinde ise yarışa poel'den başlayan Ferrari ve Vettel en hızlı isim gibi görünüyordu.

Raikkonen, "Güç düzeninin nasıl olduğunu söylemek gerçekten çok zor."

"Kime sorarsanız sorun, size bir cevap vermekte zorlanacaktır. Bence Çin'deki pek çok sonuç, diğerlerine kıyasla daha iyi lastiklere sahip olup olmadığınızla ilgiliydi."

"Bu oyunun büyük bir parçasıydı ve güvenlik aracı da oldukça büyük bir fark yarattı."

"Herkesi aynı lastiklerle eşit hızda değerlendirmek gerekiyor...Şu an için söylemek gerçekten çok zor."

"Sanırım bu seyretmesi çok güzel bir şey çünkü hiç kimse gerçekten neler olacağını bilmiyor."

"Elbette bunu bilmek istersiniz ama kimse bilemiyor çünkü yarıştan yarışa değişiyor. Küçük şeyler büyük farklar yaratabiliyor."

"Sadece bekleyip neler olduğunu görmek zorundayız. Bu durum yarıştan yarışa değişebilir hatta hangi lastikle olduğunuza göre bile değişebilir." dedi.

Mercedes ve Ferrari, ilk üç yarıştaki sıralama turları ve yarışta daha önde olan taraf görüntüsü çizdi, ancak Red Bull ilk iki yarışta yaşadığı sorunların ardından büyük bir bilinmeyendi.

Avustralya'da Ricciardo grid cezası alırken, Verstappen dağınık bir hafta sonu geçirdi. Bahreyn'de Ricciardo, ikinci turun ardından enerji depolama ünitesiyle ilgili sorunun ardından yarış dışı kalırken, Verstappen, Lewis'la yaşadığı temasın ardından yarışa veda etti.
Bu konu, düzenlenmekte olan eklentinin testi için açılmıştır.