AccessTr.neT

Tam Versiyon: Tablo İle İlişkili Liste Kutusundan Veri Silme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba. Ekteki veritabanındaki frm_anasayfa formunda yer alan "Klasör Sil" butonuna tıkladığımda ekrana gelen mesaj kutusuna Evet dediğimde liste kutusundaki seçili veririn hem liste kutusundan hem de tablodan silinmesini istiyorum. Forumdaki örnek kodları uygulama çalıştım fakat galiba sorgudaki eksiklik veya hatadan dolayı silme işlemini gerçekleştiremedim. Veritabanı üzerinde gerekli düzeltmeyi yapabilirseniz ve kodların anlamlarını açıklayabilirseniz sevinirim.
Merhaba;
Forma kriter adında bir metin kutusu ekleyip, listeye tıkladığımda tıklanan satırın ID değerini bu kriter metin kutusuna aktardım.
Sonra bir silme sorgusu yapıp kriter olarak bu kriter isimli metin kutusunu verdim.
Klasör sil butonu içinde silme öncesi kriter metin kutusu boş yani bir değer seçilmiş mi seçilmemiş mi kontrolün yaptırdım
Değer seçili ise Sil sorgunu çalıştır. Listeyi yenile ve kriter metin kutusunu boşalt dedim.
İyi çalışmalar.
teşekkür ederim direnist bey, silme olayını, sorumda belirttiğim gibi ekrana gelen mesaj kutusuna Evet dediğimde nasıl gerçekleştirebiliriz?
Merhaba.
Bir önceki mesajımıda gönderdiğim örneği güncelledim.
İnceleyebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Kriter metin kutusunun dolu yada boş olduğunu kontrol eden koda küçük bir ekleme yapıp örneği yeniden güncelledim.
Bu hali daha sağlıklı oldu. Çünkü silme işleminden sonra kriter metin kutusu boş iken klasör sil dendiğinde direk silme işlemine geçiyordu.
teşekkür ederim direnist bey açıklamalarınız da çok faydalı oldu saolun