AccessTr.neT

Tam Versiyon: Satınalma Takip Yazılımı Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba Arkadaşlar.
Bir satınalma personeli olarak şirketimde ihtiyaç duyduğum üzere özel bir takip sistemi yazmak istedim. Basit bir ERP kafasında olan bu sistemde ;

- Talepleri girebileceğimiz bir ekran
- Firmaları girebileceğimiz bir ekran
- Tek tek malzemeye göre teklif girebileceğimiz bir ekran
- Talebe komple tek seferde teklif girebileceğimiz bir ekran
- Verilen siparişi girebileceğimiz bir ekran

gibi ihtiyaçlarım var. Tabi düz mantıkta düşünürsek bunların her birinin raporu da olmalı. Ben şuan sisteme başladım ancak henüz başlangıçta boğulmaya başladım. Talepleri malzeme bazında talep no'ya bağlamalıyım ki daha sonra rapor almak istediğimde hangi talep için hangi malzemelerin teklifini almışım bileyim. Umarım anlatabilmişimdir.

Projemi ekliyorum. Katılımınızla çok güzel bir iş çıkarabiliriz diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba 
bu tür örnekler sitemizde var,onları inceleyin,ayrıca siz takıldıgınız yeri soru şeklinde sorarak cevaplar alabilirsiniz.
(12/06/2018, 13:53)C*e*l*o*y*c*e yazdı: [ -> ]Merhaba 
bu tür örnekler sitemizde var,onları inceleyin,ayrıca siz takıldıgınız yeri soru şeklinde sorarak cevaplar alabilirsiniz.

Merhabalar. Öncelikle belirtmek isterim ki her ne kadar "ÜYE" rütbesinde olsam da 9 senelik bir AccessTr geçmişimin olduğu gözünüzden kaçmış olmalı. Forum kuralları ve yeni konu açma kültürüne fazlasıyla hakimim. Keşke doğrudan cevap vermek yerine dikkatlice okuyup projeyi indirip açıp neler yapabiliriz hakkında fikir vermiş olsaydınız. Kaldı ki soru da sormuşum yazı içerisinde... Sizden ricam en azından bu konu için ön yargısız yaklaşarak sonuç odaklı cevaplar vermeniz. Kaldı ki forum içerisinde "Satınalma" anlamında pek çok Access uygulamasını (ki buna "KRL 2008 Satınalma" da dahildir.  ) incelemiş ve bu yazdıklarımı bulamamış biri olarak bu konuyu açmış bulunmaktayım.
Yolun açık olsun kardeşim
Merhaba; öncelikle şunu belirteyim Üyeliğiniz ilk kurulduğu tarihe dahi ait olsa sitemize girmeyip, paylaşım yapmadıktan sonra, aktif olmadıktan sonra 9 değil 19 yıllık üye olsanız hiç bir anlamı yoktur. 

Dediğiniz gibi örneğinizi indirdim inceledim, tablolar ve basit bir formdan başka birşey göremedim. Eğer ki yukarıda belirtmiş olduğun 9 yıl içerisinde sitemize biraz girip bir iki örnek bakaydın 9 yıldır üyeyim havasını atarken bu kadar basit bir yapı gönderip bize tebessüm ettirmezdin.

Şimdi gelelim yapmanız gerekenlere;
Sipariş açacak iseniz, öncelikle iki adet tablonuz olmalı bunlardan birisi Siparis, diğeri SiparisAlt 
bu tabloların Siparis olanına sipariş ile ilgili ana alanları eklersiniz, sipariş no, sipariş veren, sipariş tarihi, ve size gerekenler SiparisAlt tablosuna ise bu siparişte olacak bahsettiğiniz sınırsız kalemler kaydedilir. SiparisAlt tablosunda bulunması kesinlikle gereken alan Sipariş numarasıdır ki bu sizin ayırt edici özelliğiniz olacak ve siparişi çağırdığınızda üst bilgileri Siparis Tablosundan alt bilgileri yani sonsuz kalemlerinizi SiparisAlt tan getirecek. Bunlar için ayrıca iki tane formunuz olmalı, Bir form ve Alt form formda Siparis tablosu bilgileri yer alacak, Alt formda ise SiparisAlt tablosundakiler yer alacak.

NOT: önerim tablolar arası ilişkilendirme yerine formlarda ve sorgularda ilişkilendirme ve işlemler yapmanızdır.
Formlarınızda basit kodlar yerine daha dinamik ve stabil kodlar kullanmanız ayrıca avantajınıza olur (9 yıllık bir üyelik geçmişiniz var nede olsa.)
access i sadece form ve sorgu olarak kullanıp MsSqL veya MySqL veri tabanı seçmeniz isabetli olacaktır. 

formlarınızı tablolara bağlayarak sizi ileride sıkıntıya sokacak şeylerden uzak durun (butona tıklayarak kayıt çağırma diye bir saçmalığı anlayamıyorum)

siz projenizde bu yazdıklarımı dikkate alarak buraya kadar gelin, gerisini ilerde daha ayrıntılı ve uzun uzadıya yazarım.
Merhaba, malesef bu şekilde yöneltilen sorularda olumsuz cevap yazmak zorunda kalıyoruz. Bu şekilde konu açıp "katılımınızla bitirelim" tarzı olaylara giremiyoruz.

İlk mesajdaki açıklamanızı ve uygulamanızda forma eklediğiniz açıklamayı okudum, ancak sorunun ne olduğunu çözemedim. 
Ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
Sayfalar: 1 2