AccessTr.neT

Tam Versiyon: Forma Fotoğraf Ekleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar. Forma fotoğraf eklemeyle ilgili bir kaç örneği araştırdım ve kaynak kodlarını formuma ekledim.Ama nasıl görüntülenmesini sağlarım bilemiyorum. 

IS_BILGISI_FORM içerisinde sağ köşedeki çercevelerin 45 numaralı olanda fotoğrafın görüntülemek istiyorum. Altındaki kutunun içerisindeyse fotoğrafların kısa linki gibi tıklayınca üstteki çerçevede görüntülüyebilmek. Ve mümkünse fotoğrafa tıkladığımda büyük bir çerçeve içinde görmek. Bunun için ayrı bir form mu oluşturmak gerekiyor ?

İlginiz için şimdiden çok teşekkürler.
Img-grin)) Ben bu programı bir yerden hatırlıyorum ama Img-grin)
(20/07/2018, 13:25)antoryum yazdı: [ -> ]IS_BILGISI_FORM içerisinde sağ köşedeki çercevelerin 45 numaralı olanda fotoğrafın görüntülemek istiyorum.
Bu cümleyle ne demek istediğinizi çok uğraşmama rağmen anlayamadım. Ne demek istediğinizi biraz daha düzgün bir cümleyle anlatırsanız yardımcı olmak isterim size...
(21/07/2018, 02:54)mehmetdemiral yazdı: [ -> ]
(20/07/2018, 13:25)antoryum yazdı: [ -> ]IS_BILGISI_FORM içerisinde sağ köşedeki çercevelerin 45 numaralı olanda fotoğrafın görüntülemek istiyorum.
Bu cümleyle ne demek istediğinizi çok uğraşmama rağmen anlayamadım. Ne demek istediğinizi biraz daha düzgün bir cümleyle anlatırsanız yardımcı olmak isterim size...

Mehmet hocam. Daha önceki açtığım konuda sizin emeğiniz olduğunu belirtmiştim. Tekrardan elinize sağlık. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Form içerisinde bulunan sağ bölümdeki "kutu45" içerisinde fotoğrafın görüntülenmesini, altındaki "kutu46"a bir fotoğraf listesi oluşturmayı istiyorum. Başka bir formda gördüğüm kadarıyla bir button yardımıyla fotoğraf yüklemek için bir dosya açıcı kullanılıyor. "Kutu46"ın altına o buttonu da yerleştirdim. 

Bunların haricinde "Kutu45" içerisinde gösterilecek fotoğraf üzerine tıkladığımda daha büyük bir halde görüntüleyebilir miyiz ? 
Ben Access üzerine cahil bir kardeşiniz olduğumdan hangi öğenin kullanılacağını bilemedim. O yüzden kutu çizdim.

Saygılar
Şimdi, formunuzdaki fotoğraf alanına gelecek olan resimler için bir klasör açıp içine hangi resimler atılacağını belirtmelisiniz. Yani ben form üzerindeki bilgilere bakarak bu resimlerin ayırıcı bir özelliğini göremedim. Bu resimlerin adlarını belirtmeliyiz. Burada kurduğum mantık şu, klasör içine benzersiz isimde resimler atacağız ve bu resimler otomatik olarak form üzerindeki bir model ismiyle aynı olacak. Mesela Lombardini motorun falan fıstık bilmemkaç numarasına sahip modeli... Bu model form üzerinde bir yerde yazıyor olmalı ki, resim klasöründen aynı adı taşıyan resmi getirebilelim. Bu mantık sizin çalışmaya uyuyorsa bu yoldan ilerleyebiliriz. Bu durumda tablolarımızda bir de model adı olacaktır. Yok, bu şekil size uymazsa o zaman dosya yolu gösterme töntemine döneriz. Ben benzeri bir uygulama yapmıştım, her bir modele ait tek resim olduğu için -bir alüminyum fabrikasının imalat kalıpları- bir klasör açıp içine her bir kalıbın katalog numarası atıldığında programa direkt resimler geliyordu. O şekilde hazırlamıştım. Size bu yöntem uygun mu?
Şöyle yazayım hocam. Sizin programdaki servis form benim sipariş formum. Isbilgidetay ise bu siparişe ait daha detaylı bilgiler. Görmüşsünüzdür bir sürü veri girmem gerekiyor. Bu fotoğraflar ise her siparişte olmasa da bazı özel durumlarda müşterinin tekne fotoğrafı yada o müşteriye özel yaptığım ürününü görseli olacak. Yani ben PC’m içinde x adında bir klasör belirledim. Oradan seçip sadece o sipariş numarasına özel fotoğraflar olacak. Böylesi mümkün müdür ?
Sayfalar: 1 2