AccessTr.neT

Tam Versiyon: Alt Form Kilitlemeleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar,

1 adet ana form, bunun altında 1 adet alt form ve bu alt formun altında da başka bir alt form bulunuyor. Yani toplam 3 formum var ve bunlar da dolayısıyla 3 farklı tabloya bağlı durumdalar. Tüm formlara veriler girildikten sonra ana form üzerindeki "tek buton" yardımıyla tüm formların verileri kaydedilmeli ve aynı zamanda formlar kilitlenmeli. VB kodu nasıl olmalı? Tşk.
Merhaba, bu tür sorularda lütfen örnek uygulamanızı ekleyiniz. Ekli örneği inceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.
(09/08/2018, 12:11)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Merhaba, bu tür sorularda lütfen örnek uygulamanızı ekleyiniz. Ekli örneği inceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.

Teşekkürler ozanakkaya, aradığım buydu..
Tekrar merhaba,

Gönderdiğiniz çözümü tekrar denedim de bazı yerlerde aksaklıklar var. O da sanırım tablo ilişkilerinden kaynaklanıyor ancak bir türlü çözemedim. Sizin gönderdiğiniz örnekteki tablo ilişkilerinde 1 nolu tablo hem 2 hem de 3 nolu tablolarla ilişkilendirilmiş. Ancak benim uygulamamda sıralama var. Yani 1 nolu tablo 2 ile 2 nolu tablo 3 ile ilişkili. Bu yüzden sizin çözümünüzde 1.ve2. formları kilitleyebiliyorum ama 3.form kilitlenmiyor. Ekli örneğime göre VB kod nasıl oluşur acaba?
(09/08/2018, 14:17)notrino yazdı: [ -> ]Bu yüzden sizin çözümünüzde 1.ve2. formları kilitleyebiliyorum ama 3.form kilitlenmiyor

Örnek uygulamanızda kod yok. Kod olan örneğinizi ekleyiniz.
Merhaba,
Yok hayır, bu örnekte kod yazmadım zaten. Sizin ilk gönderdiğiniz kodu buna uyguladığımda dediğim gibi 1.ve2. formlar kilitleniyor ama 3.form kilitlenmiyor. Sizin örneğinizdeki tablo ilişkilerini incelediğimde benimkinden farklı olduğunu gördüm. Problemin bundan kaynaklandığını düşünüyorum ama çözemiyorum aslında.
Sayfalar: 1 2