AccessTr.neT

Tam Versiyon: Veri Tabanı Bölünmüş Uygulamalarda Projeye Yeni Tablo İlave Edilmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar

Geliştirme aşamasında olduğum projemi 2 PC de aynı anda kayıt yapılabilmesi için VT bölme işlemi ile böldüm. Bu işlemden sonra projeye yeni eklenecek tabloları yaratırken nasıl bir yol izlemem lazım. Hangi sırada ve bölümde Tabloları yaratmalıyım.

ilk olarak  ( projeadı.be uzantılı ) ana tablolar bölümünde tabloyu oluşturmak ve 2. adımda da diğer Access nesnelerinin olduğu   ( projeadı.accdb uzantılı ) bölümde mi aynı tabloyu oluşturup projeadi.be adlı  ana tablo yolunu gösterip işlemi tamamlamak gerekiyor.

 Ben hali hazırda önce aceleyle projeadı.accdb de tabloyu yaratıp daha sonra projeadı.be ana tablosuna ekleme yaptım fakat bu seferde yeni tablo bağlı tablolar ekranında ekrana gelmiyor. Dolayısıyla bağlanamıyor.

[Resim: do.php?imgf=153864471004241.jpg]
Veritabanı bölme işlemi aslında en sonunda yapılırsa sıkıntı olmaz. Ama tabi ki sonradan da tablo ilave edebilirsiniz ama tabloyu ilave ettikten sonra formların falan olduğu program dosyasından o tabloyu yine bağlamanız gerekecektir. Bunun için bağlı tablo yöneticisinden değil başka bir yoldan yapmanızı öneririm. Bunun için şu adımları takip edin:

1- Form ve raporların olduğu programı tasarım modunda açın.
2- Üst menüden dış veri al'a basın, "İçeri Al ve Bağlantı oluştur" kısmındaki Access'i seçin. 
3- Dosyanızı gösterip alttan bağlı tablo işaretleyin gelen tablo listesi içinden tablonuzu tıklayın ve Tamam deyin.

Bu kadar.
(04/10/2018, 17:50)mehmetdemiral yazdı: [ -> ]Veritabanı bölme işlemi aslında en sonunda yapılırsa sıkıntı olmaz. Ama tabi ki sonradan da tablo ilave edebilirsiniz ama tabloyu ilave ettikten sonra formların falan olduğu program dosyasından o tabloyu yine bağlamanız gerekecektir. Bunun için bağlı tablo yöneticisinden değil başka bir yoldan yapmanızı öneririm. Bunun için şu adımları takip edin:

1- Form ve raporların olduğu programı tasarım modunda açın.
2- Üst menüden dış veri al'a basın, "İçeri Al ve Bağlantı oluştur" kısmındaki Access'i seçin. 
3- Dosyanızı gösterip alttan bağlı tablo işaretleyin gelen tablo listesi içinden tablonuzu tıklayın ve Tamam deyin.

Bu kadar.

Mehmet Bey cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi uyguladım tablo diğer VT'da yaratılıyor adres yolunu gösteriyorum işlem gerçekleşiyor fakat bağlı tablo oluşmuyor.

[Resim: do.php?imgf=153867545805011.jpg]
Tablo neden oluşsun ki? Tabloyu siz oluşturacaksınız. Benim anlattığım, tabloyu sonradan bağlama olayıdır. Siz daha önce nasıl tablo yapıyorsanız yine aynı şekilde tablo yapmalısınız. Ama tek fark, uzaktaki veritabanına yapacaksınız tabloyu. Sonra da o tabloya bağlanacaksınız.
Resimde gördüğüm kadarıyla tablonuzu form ve raporların olduğu VT'de TBL_SENETDUZENLE adıyla oluşmuş. Bunu diğer VT'da elle oluşturmalı veya oraya göndermelisiniz. SOnra da anlattığım şekilde bağlayın tabloyu.
(04/10/2018, 23:42)mehmetdemiral yazdı: [ -> ]Tablo neden oluşsun ki? Tabloyu siz oluşturacaksınız. Benim anlattığım, tabloyu sonradan bağlama olayıdır. Siz daha önce nasıl tablo yapıyorsanız yine aynı şekilde tablo yapmalısınız. Ama tek fark, uzaktaki veritabanına yapacaksınız tabloyu. Sonra da o tabloya bağlanacaksınız.

Sanırım yanlış ifade ediyorum tablolar zaten yaratılmıştı diye konuya girecektim ki tamamen dikkatsizlik ve gözlüğümün yanımda  olmamasından ve uyuyamamaktan  kaynaklanan burnumun ucunu görememe  durumu 1- veriyi al ve bağla 2- erileri almadan bağla olarak alt alta bulunan düğmelerdem hep 1.düğmeyi seçmekten 2.düğmenin açıklamasını okumamışım bile özür dilerim vaktinizi aldım. Çok teşekkür ederim.