AccessTr.neT

Tam Versiyon: Font Büyütme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
aşağıdaki dosyada rtf formatı html'ye çevrilmiştir benim amacı eğer font çok küçük ise mesela yazı fontu 10'un altındaysa fontu otomatik olarak 2 ya 3 artırmak. modülde font büyüklüğü galiba  "lfontsize" ile saptanıyor ama burada yaptığım oynamalar işe yaramadı. modülde  fontu nasıl büyütürüm
Merhaba, örnek uygulamanızda html'ye çevrilmiş alan göremedim. Bu işlem için rtf2.ocx benzeri activex mi kullanıyorsunuz?
Yazı boyutu, kod içerisindeki "fs18" kısmından alınıyor. fs18, yazı boyutunun 9 olduğu anlamında. Replace kodu ile fs18'i fs24 ile değiştirmelisin.

Me.ACIKLAMA = Replace(Me.ACIKLAMA, "\fs18 ", "\fs24 ")
Me.ACIKLAMA = Replace(Me.ACIKLAMA, "\fs16 ", "\fs20 ")
yardımınız için teşekkürler ozan bey
ama ben modülün nasıl çalıştığını, kodların ne anlama geldiğini anlayabilmek için doğrudan modülde nasıl yapılır diye sormuştum.
Uygulamanızı çalıştırdığımda rtf kodları htmlye çevirmediği için test edemiyorum. Eklediğiniz örnekte eksik birey var.
(16/10/2018, 21:57)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Uygulamanızı çalıştırdığımda rtf kodları htmlye çevirmediği için test edemiyorum. Eklediğiniz örnekte eksik birey var.

sn. ozankkaya yüklediğim örneği indirip tekrar denedim ben de çalıştı
ama kontrol edip tekrar yüklüyorum

Not: herhangi bir activex kullanmadım, ofis kurulumunda -ms office 2019 diye bir sürüm indirmiştim ondan kaynaklanır mı bilmiyorum- ne varsa onu kullandım ama kullandığım modülü internetten indirmiştim modülün tam olarak ne yaptığını bilmiyorum.
Sayfalar: 1 2