AccessTr.neT

Tam Versiyon: Butona Tıklandığında İlgili Form Yeni Kayıt Yapmaya Hazır Halde Açılsın.ama Nasıl?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar Müşteri listesi formu açıkken kayıt ekle butonuna tıkladığımda ilgili formun yeni kayıt yapmaya hazır halde açılmasını istiyorum olayın yordamına elimdeki kod örneklerine bakarak aşağıdaki gibi bir kod yazdım ama Access daha çok peynir ekmek yemen lazım dedi.

Elimde bu kod vardı DoCmd.Close acForm, "FormAdi"     

Mevcut açık bulunan formu kapatma kodu,  bende tam bir laz aklıyla bu koddan şu kodu icat ettim.

DoCmd.Open acForm, "FormAdi"  ve arkasınada bu şaheser pastam  kremasız olmaz diyerek açılan formun kayda hazır halde açılmasını sağlamak için aşağıdaki kodu yapıştırdım. 
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec  

Tabiki elin amerikalısı benim gibi kısa yoldan işbitiriciliği düşünemediğinden kodu bu şekilde çalıştırmayı akıl edememişler kendilerini şiddetle kınıyorum. Akıllı bir ademoğlunun bana yardım etmesini ümit ediyorum. Bir sonraki çıkmazımda görüşünceye kadar ( Hazır zaten buna cevap aldığımda onu paylaşacağım emin olun o bu kadar kolay olmayacak bilenler için  Img-grin

Herkese teşekkürler.
[Resim: do.php?imgf=154002227894721.jpg]
Form açmak için kullanılan kod


DoCmd.OpenForm "FormAdı"
(20/10/2018, 19:06)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Form açmak için kullanılan kod


DoCmd.OpenForm "FormAdı"

Teşekkür ederim ozan bey konuyu hallettim, Yeni kayda hazır şekilde açtırdım yalnız şunu sormak iistiyorum 

DoCmd.Close acForm, "FormAdi" bu yazdığınız kodda acFORM ifadesi Formu açmak için yazdığınız koddan farklı olarak ac harflerini içeriyor. Bu harfler kapama kodunda kullanılırken form açma kodunda neden kullanılmıyor. Kısa bir açıklaması varmıdır. Teşekkür ederim.
acForm, Microsoft Access x.0 Object Library'de bulunan daha önceden tanımlanmış sabittir. Docmd.close kodunda acform yazarak nesne tipini seçiyorsun. actable yazıp tablo adını yazarsan açık tabloyu kapatır.
(20/10/2018, 22:08)ozanakkaya yazdı: [ -> ]acForm, Microsoft Access x.0 Object Library'de bulunan daha önceden tanımlanmış sabittir. Docmd.close kodunda acform yazarak nesne tipini seçiyorsun. actable yazıp tablo adını yazarsan açık tabloyu kapatır.

Yanıtınız için Teşekkür ederim.
Rica ederim, konunuz taşınmıştır.