AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ölümcül Hatalardaki Tuhaflık
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
(21/10/2018, 22:01)ozguryasin yazdı: [ -> ]Öğrenme işi kurs ve dersle olma ihtimali düşük bir durum. Şöyleki üniversitelerde veri tabanı yöneticiliği adında bölümler mevcut orada öğrenciler 4 yılda dahi olayı kavrayıp birşey yapamıyorlar. Burada asıl olan şudur kişinin zaman ve emek harcaması çabalaması şarttır. Hiç bir kurs tam olarak şunu şu şekilde şurada kullanabilirsin diye göstermez, bu bu şekilde kullanılır bu işe yarar der. Dediğim gibi zaman ve emek harcamak birşey öğrenmek için şarttır. Her yazılımla uğraşanında kendine özgü benimsediği kalıplar vardır. Bu kalıplar editör programlar tarafından olabilirlik standartları içindendir. Kimisi tablolarda ilişki kurar birden çok tablodan aynı anda silinsin diye, ben ise kurmam her tablodan kod ile tek tek kritere göre silerim. Kimi yazılımcılar id yi primery key alır ben ilerde müdahale edebilmek için kendim veririm. Misal müşterileriniz var 5 numaralı müşteriniz bir çok işlem yapmış 5 numarası id otomatik sayıdan geliyor. Birisi yanlışlıkla sildi bir daha 5 numarası almayacağı için id ya diğer tablolardan 5 numara ile işlem yapanları değiştireceksiniz yada benim yaptığım gibi kendiniz verdiğiniz numaraları kullanıp silinse dahi satır sonuna 5 numaralı müşteri oluşturacaksınız işi kolaydan halledeceksiniz. Kişisel algılama durumu değil bu, yönetilebilirlik durumu. Hepsi doğrudur veya hepsi yanlıştır önemli olan yanlış veya doğru olması değil yapışan projenin yönetilebilir olması. Windows 10 güncellemesi geri çekildi hatadan dolayı bu sadece windows ile de alakalı değil linux sistemlerde de aynı sorunlar oluyor fakat kimse linux a birşey diyemez çünkü ücretsiz microsoft un ücretli olması bu kadar gündeme getiriyor. Yani burada hiç bir uzman eksik, yanlış veya sallantı iş yapmıyor, istenilen istenildiği şekilde veriliyor. Ölümcül hatalara gelince bu kişiden kişiye değişir Türkçe karakter kullanılmaz deniyor kullanınca birşey olmuyor en azından kısa dönem içinde çünkü bunu pc en sonunda 0 ve 1 rakamlarına döndürdüğünden sorun olmıyor ama olmayacak anlamı taşımıyor burada olayları hataları en aza indirmeye çalışmadır durum.

Öğrenme işinin kursla-dersle olma ihtimali düşük demişsiniz ya, ona %10 katılıyorum, %90 katılmıyorum. 4 yıl yazılım mühendisliği okuyup da hiçbir şey yapamayan kişiler de biliyorum. Mesele o değil. 4 yıllık bir eğitim de olsun demiyorum zaten. Piyasadaki bir açıktan bahsediyorum. Bir sürü işletme var ve bu işletmelerde kendi proseslerindeki işleyişi veritabanı mantığına dökmekten aciz bir sürü departman var. Hala bakkal defteri gibi defter tutan kalite birimleri, üretim prosesleri, kestirimci bakım birimleri, laboratuvarlar, antrepolar, lojistikçiler vs... bilirim. Konu çok net aslında, kursa katılacak olanların portföyü de sektörel olduğunda tam yerinde bir çözüm olur. Konu sadece Access Eğitimi olacak ve sertifikalı bir program olacak. Sertifika da her yerde geçerli ve akredite olacak.

ACCESS'E GİRİŞ
Veritabanı nedir?
Access nedir?
Access ile yapılabilecekler, her yönüyle tüm fonksiyonların "örneklerle" açıklamaları.
Maksimum performans için minimum veri ile çalışma yöntemleri, tekrar etmeyen veri kullanma teknikleri
Bireysel kullanımdan kurumsal çoklu kullanıcıya kadar tüm detaylar
Sorgular
Çok sık kullanılan Sql deyimler, Vba kodlar ve bunlarda kullanılan ifadelerin genel tanımları (bu konuda her tür detaya burada girmek mümkün değil tabiki)
Makroların tümü...Burası kritik bir sürü makro var ve çoğunu bilmiyoruz, kullanmıyoruz..

İLERİ ACCESS
Öğrenilenlere ek olarak İleri VBA, İleri Sql deyimler.
Veritabanını Web de yayınlama
Çok kullanıcılı sistemde güvenlik, kullanıcı tanımlı uygulamalar
Veritabanına COM port, USB, Ethernet, WiFi gibi araçlarla veri alma veri verme, on-line-realtime monitoring uygulamaları
PLC ve benzeri araçlardan Access'e veri aktarma
Access veritabanını Android'e uyarlama vs.....
ve eğitimi alanlara ömür boyu destek. (aynen şu an forumda yapıldığı gibi)
..... daha aklıma gelmeyen bir sürü detay.

Yani bunları içeren, bu kapsamda bol örnek çözümlü ama konunun gidişatını pedogojik olarak (Yani öğrenmediğiniz bir şeyi uygulamada kullanmadan, sadece öğrendikçe uygulamalarınızı genişletebileceğiniz çalışmalar ) sunabilen bir eğitimden bahsediyorum. Böyle bir eğitimin süresini varın siz söyleyin şimdi. Hedef müşteri, müşteri potansiyeli ve fiyatlandırma da ayrı bir konu tabi.

Sonuç "Profesyonel Access Sertifikalı" birey yetiştirmek. Böyle bir program görmedim daha ben..Ama şunu bilin, 4 sene mühendislik okuyup bir proje yapamayanların temel meselesi iş hayatına ait tecrübelerinin olmamasıdır. Bir departman nasıl işler, bir proses nedir, girdiler-çıktılar nedir, raporlanmak istenen nedir, bunları bilmediklerinden ..Ama şu an hali hazırda bir çok işletmede ilgili departmana/prosese hakim ve işin nasıl yürüdüğünü artısıyla eksisiyle bilen bir sürü insan var ama işlerini veritabanı mantığında yapma kültüründen eksikler. Esas hedef kitlesi bu olmalı zaten.
Koddaki 

[Kimlik2]=" & Me.Kimlik1"

Kısmı kriterdir. Kriterin solu tablo, sağı formdaki alandır. Metin kutusunun ismi ile denetim kaynağında alan ismi farklı olmalıdır. Alan musteriler ise metin kutusunun adı mtn_musteriler olmalıdır ki kod yazarken neyin ne olduğunu görülebilir. Ölümcül hatalar konusunda anlatılan denetim adının değiştirilmesi önerisinde bir gariplik veya tuhaflık yok. Bizim bu konuyu açmamızdaki amaç form tasarlarken yeknesaklık oluşturmanın ve kod yapısını çözerken zorluk çekmemeniz.  Siz bildiğiniz gibi yapın hatta hiç değiştirmeyin adı Metin102 kalsın. Sıkışınca  2-3 yerli yabancı siteye sorar cevabınızı alırsınız. 

Belirtilenleri uygulasaydınız üstteki Kodda sol tarafın eşleştirme tablodaki alan adı, sağ tarafın formdaki denetim alanı olduğunu 2. veya 3. denemede öğrenebilirsiniz. 

Ücretli kurs olayına gelince, 500 lira demişsiniz, sitede 122 konunuz var. Bu konularınıza (mümkün olduğunca cevap yazmamaya çalışıyorum) yazılan cevapların Access öğrenmenize muhakkak faydası olmuştur. 15 lira verip gümüş üye olmayı düşündünüz mü?
Biz accessi teorik olarak da olsa öğretelim diye düşünüyoruz, ama hala ölümcül hatalar diye açtığımız konu sorgulanıyor.
(21/10/2018, 23:01)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Koddaki 

[Kimlik2]=" & Me.Kimlik1"

Kısmı kriterdir. Kriteri solu tablo, sağı formdaki alandır. Metin kutusunun ismi ile denetim kaynağında alan ismi farklı olmalıdır. Alan musteriler ise metin kutusunun adı mtn_musteriler olmalıdır ki kod yazarken neyin ne olduğunu görülebilir. Ölümcül hatalar konusunda anlatılan denetim adının değiştirilmesi önerisinde bir gariplik veya tuhaflık yok. Bizim bu konuyu açmamızdaki amaç form tasarlarken yeknesaklık oluşturmanın ve kod yapısını çözerken zorluk çekmemeniz.  Siz bildiğiniz gibi yapın hatta hiç değiştirmeyin adı Metin102 kalsın. Sıkışınca  2-3 yerli yabancı siteye sorar cevabınızı alırsınız. 

Belirtilenleri uygulasaydınız üstteki Kodda sol tarafın eşleştirme tablodaki alan adı, sağ tarafın formdaki denetim alanı olduğunu 2. veya 3. denemede öğrenebilirsiniz. 

Ücretli kurs olayına gelince, 500 lira demişsiniz, sitede 122 konunuz var. Bu konularınıza (mümkün olduğunca cevap yamamaya çalışıyorum) yazılan cevapların Access öğrenmenize muhakkak faydası olmuştur. 15 lira verip gümüş üye olmayı düşündünüz mü?
Biz accessi teorik olarak da olsa öğretelim diye düşünüyoruz, ama hala ölümcül hatalar diye açtığımız konu sorgulanıyor. 

Kesinlikle, siteden aldığım cevapların Access öğrenmeme faydası oldu tabiki. Aksini söylemem söz konusu bile değil. Üyeliklere gelince, şu an istesem gümüş değil, altın, pırlanta, platin vs. üye de olurum. Ücret de o kadar önemli değil zira üyelik fiyatları abartılacak boyutta değil. Ancak üyeliklerle şu anki durum arasında teknik olarak çok fark yok;soru soruluyor, cevap alınıyor hepsi bu. Benim üzerinde durduğum ve önemli gördüğüm esas konu, bir önceki yazıda belirttiğim gibi sertifikasyonlu, ciddi bir eğitim. Bunca deneyime sahip forum uzmanları bu işe el atmayacaklarsa ben mi atacağım? Img-grin Veritabanı oluşturma standartlarını, mevcut araçların kullanımını çoğu kullanıcı bilmiyor ve bu işin uzmanları da, herkes kendi kafasına göre takılma eğiliminde. Ben de diyorum ki en sağlıklı yöntem/yöntemler hangisi ise kullanıcılara bunu "standart" olarak empoze edip insanları belli bir kalıba sokmak böylece işi de, eğitimi de, piyasada karşılaşılacak uygulamaları da standardize etmek. Yani deneyimler ve Access'in sunduğu mevcut araçlar kapsamında bu işin kurallarını siz koyun, yöntemleri siz belirleyin, eğitimini verin böylece aynı kalıpta sertifikalı insanlar yetiştirin. Standardizasyondan kastım bu. Bunun çok verimli bir şey olacağından adım gibi eminim..
Alıntı:Kesinlikle, siteden aldığım cevapların Accessöğrenmeme faydası oldu tabiki. Aksini söylemem söz konusu bile değil. Üyeliklere gelince, şu an istesem gümüş değil, altın, pırlanta, platin vs. üye de olurum. Ücret de o kadar önemli değil zira üyelik fiyatları abartılacak boyutta değil. Ancak üyeliklerle şu anki durum arasında teknik olarak çok fark yok;soru soruluyor, cevap alınıyor hepsi bu. 

Site kurucusu olarak talebiniz için yapabileceğim birşey yok. Kurum değiliz. Eğitim versek sertifika veremeyiz. Burada üyelik satmıyoruz. Altın üyelik mevzusunun geçtiği her yerde DESTEK kelimesi de geçer. Altın üyelik satın almıyorsunuz. Altın üye olarak siteye destek oluyorsunuz. Size yazabileceğim son mesaj Malesef bundan ibarettir.
(22/10/2018, 11:07)notrino yazdı: [ -> ]pırlanta, platin vs. üye de olurum. Ücret de o kadar önemli değil zira üyelik fiyatları abartılacak boyutta değil.

gercekten mesajlarinizi ibretle okudum, ne oldugu belirsiz egitimler icin 500 lira verebiliyorsunuz, bu siteden istifade ettiginizi de belirtiyorsunuz, ucret onemli degil deyip ozel uye olmuyorsunuz, sebep ise verilen cevaplarin beles olmasi,

ucret onemli degil => verilen cevaplar beles

ve ve hala konularina bu sitede cevap yaziliyor, pes.
(23/10/2018, 04:31)accessdelisi yazdı: [ -> ]
(22/10/2018, 11:07)notrino yazdı: [ -> ]pırlanta, platin vs. üye de olurum. Ücret de o kadar önemli değil zira üyelik fiyatları abartılacak boyutta değil.

gercekten mesajlarinizi ibretle okudum, ne oldugu belirsiz egitimler icin 500 lira verebiliyorsunuz, bu siteden istifade ettiginizi de belirtiyorsunuz, ucret onemli degil deyip ozel uye olmuyorsunuz, sebep ise verilen cevaplarin beles olmasi,

ucret onemli degil => verilen cevaplar beles

ve ve hala konularina bu sitede cevap yaziliyor, pes.

1) Öncelikle bu konu, benim ve site yöneticisi arasında tartışılmış ve kapatılmış bir konudur.

2) Ben bugüne kadar ne olduğu belirsiz hiç bir eğitim için ücret ödemedim. Bahsettiğim eğitimler, piyasada var olan ve ortalama fiyatı 500₺ olan, içeriklerinin de yetersizliklerini ifade ettiğim eğitimlerdir. Yani bu eğitimleri para verip almadım almam da. Dolayısıyla "sanılarınızla" değil, "gerçeklerle" hareket ederseniz bu tür durumlara düşmezsiniz.

3) Bu siteye altın üye olmakla, üye olmamak arasında teknik olarak bir fark bulunmadığını ifade ettim (işleyiş açısından soru-cevap tarzı olmasından mütevellit). Çünkü yazılanları dikkatle okusaydınız benim ana hedefimin sertifikalı ve detaylı bir eğitimden yana olduğu ile ilgiliydi. Hatta bir Access eğitiminde olması gerekenleri detaylarıyla madde madde yazdım. Ancak site yöneticisi kendilerinin kurum olmadığını dolayısıyla eğitim verse bile sertifika veremeyeceğini ifade etti, konu kapandı.

4) Ağırlıklı (%85) bu siteden bilgi alış-verişi yapmakla birlikte yurtdışı 3 foruma da üyeliğim var, bunu da zamanında açık açık ifade ettim. Zaman zaman oralarda da ilginç bilgi alış-verişi yaptığım oldu ve o bilgileri burada da paylaştım.

Son olarak, okuma alışkanlığı olmayan toplumların ortak özelliği, okuduğunu anlamama ya da kendi zihnindeki sanıları, okuduklarıyla birleştirip kendi gerçeklerini yaratma şeklindedir. Bunu aşmanın tek yolu ise öncelikle sakin olmak, sonra dingin kafayla durum analizi yapabilmektir.
Sayfalar: 1 2 3 4