AccessTr.neT

Tam Versiyon: Terminal.exe Gibi Seri Portlar Arası Veri Alışverişi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,
Ekte yer alan Terminal.exe gibi com port'lar arası veri alış verişi yapabileceğim ve bunu veritabanında depolayabileceğim bir program yapma ihtiyacı doğdu.
Ekte terminal programından örnek ekran görüntüsünde görüldüğü gibi, 2 ayrı terminal.exe çalılıştırıp com5 ve com6 arasında veri alışverisi yapabildiğim gibi bunu 2 ayrı Access uygulaması ile (veya tek uygulamada birden fazla form/tablo ile) yapıp böylelikle gelen ve giden verileri depolayabilmek istiyorum.
bu konuda yaptığım araştırmalarda nette çeşitli uygulama örnekleri gördüm ama nedense hiçbirini terminal gibi çalıştıramadım.
ofis 2016 64 bir kullanıyorum, mscomm32.ocx'i syswow64'te register yaptım, nedense bir türlü com port'lara bağlanamadım. ekte form görüntüsü itibariyle istediğime en yakın gördüğüm uygulamayı da ekledim.

Yardımlarınıza ihtiyacım bulunmaktadır.

Saygılarımla.
makinadan comport ile veri alış-verişinin bu denli zor olduğunu hiç tahmin etmezdim. bu konuca acemi olmak da cabası.
bu arada arkadaşlar, Mscomm32.ocx registerli olmasına rağmen bazı form denemeleri yaptığımda "Run-Time Error:424 Object Required" hatası veriyor. forma com control nesnesi mi eklemek gerekiyor acaba. Form tasarımında activex denetimi nesnesi ekleyeyim dedim, ancak Tools>Referances da tanımladığım aktivex denetimine ait nesne form tasarımında görünmüyor. kör kuyuya taş atıyor gibi hissediyorum kendimi.
Merhabalar,
Activex'i VBA'da referance'da tanımladıktan sonra nedense form tasarımlarında bu aktivex denetimine ait nesne görünmüyor, bu neden kaynaklanıyor olabilir?
[Resim: do.php?imgf=154030364715451.png]
yukarıdaki resmde görüldüğü üzere mscomm32.ocx tanımlı, ama form tasarımında nedense nesne eklemesi yapılamıyor, çünkü aşağıdaki resimdeki gibi karşıma bu nesneyi çıkarmıyor.
[Resim: do.php?imgf=154030384275441.png]

https://www.youtube.com/watch?v=cNTT5BH2b0A
bu videoda anlatıldığı bir şey yapmak istiyorum aslında, cihazdan benim belirlediğim periodlarla veri aktarımı yapsın istiyorum, bununla alakalı
http://teknorapor.com/ms-access-de-timer-kontrolu/
ile
http://teknorapor.com/ms-access-rs232-co...aberlesme/
sitelerinden faydalanmaya çalışarak ekte bir uygulama yapmaya çalıştım, ama bu nesne eksikliğinden kaynaklanıyor galiba (run-time error "424" object required) hatası ile karşılaşıyorum. faydalandığım sitedeki o telefon şeklindeki nesne nasıl getirilir acaba, office 2016 64 bit kullanıyorum, office sürümü ile alakalı olabilir mi acaba?
Merhaba, 
ocx dosyasını kaydetmeyi denediniz mi?

regsvr32 kullanımı