AccessTr.neT

Tam Versiyon: Form Alanına Ek Yada Resim Çağırma Hk..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,

Üzerinde çalıştığım projede bir noktada takıldım. Tabloda stok kartı alanında ilgili ürünün teknik resmi ek olarak kayıtlı. Aslında tablo damı yoksa ortak klasörde mi saklamaya karar veremedim. Size sorum reçete oluşturma ekranında teknik resim görüntülenecek üzerine tıklandığında ise büyük boy açılacak. bir türlü beceremedim. Örnekleri inceledi çözemedim. Konuyla ilgili yardımınızı bekliyorum.
Merhaba, resimleri tabloya ek olarak eklemek yerine resmin adını tabloya kaydetmek daha mantıklı ve sorunsuz. 

uygulamanız ile aynı dizine resimler adında klasör ekleyip resimleri bu klasör içine aktardım. Tablodaki teknik resim alanının veri türünü not olarak değiştirip resim isimlerini yazdım.

Formdan açılan kutudan seçim yaptığınızda resim alanına resim gösterilir. Resim üzerine çift tıkladığınızda resim açılır.

Stok girişi için kullandığınız forma resim ekleme olayı için Tabloya Resim Yolu Ekleme ve Dizine Resim Kopyalama Örneği bağlantısındaki konudaki kodları ekleyebilirsiniz.
Sayın Ozan Bey,

örnek için teşekkür ederim. kullandığım işletim sistemi ve Access 64 bit olduğundan (sanırım) hata verdi.
bunu için ne yapabilirim?

[Resim: do.php?imgf=154220266539771.jpg]
Kodda, Declare ile Function arasına ptrsafe kodu ekleyin.

Public Declare PtrSafe Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" _
Ozan Bey, 


söylediğiniz kodu yazdım sorun kalmadı. Yardımınız için teşekkür ederim. Stok kartı ekranına diğer önerdiğiniz örneği baz alarak değişiklik yapacağım. Tekrar teşekkür ederim.