AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ekleme Ve Silme İşlemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba; ekteki örnekte BARKODLUSATIS formunda sağdan çift tıklayarak müşteriyi attıp faturanosunu oluşturduktan sonra barkodu okutup ilgili ürünleri altforma çekiyorum. Bu işlemi yaparken her satılan ürün içinde ayrı barkod oluşturuyorum. Benim istediğim sattığım ürünlerin barkodu dı rengi ve kalanı STOKBARKOD  tablosuna yazdırmak ve okutulan barkodlu o satırı sildirmek. 
Amaç şu stokdurumunda hepsinin değilde işlenmiş barkodların gözükmemesi. Stok girişinden sildiremiyorum çünkü tedarikçi bakiyesine bağlı çıkış ise müşteri bakiyesine. bu yüzden en mantıklısı başka tabloya yazdırıp sildirmek olduğunu düşündüm ama çoklu işlemleri nasıl yapacağımı çözemedim. Başka bir yöntem öneriniz varsa da açığım.
işlenmiş barkodlar şu an hangi tabloya ekleniyor
bir de uygulamanızdaki bir form eksik
stokdurumu formunu da ekler misiniz?
(05/01/2019, 13:12)haliliyas yazdı: [ -> ]işlenmiş barkodlar şu an hangi tabloya ekleniyor
bir de uygulamanızdaki bir form eksik
stokdurumu formunu da ekler misiniz?
Yeni oluşturulan barkodları ve kalan miktarlarını stokbarkod tablosuna yazdırmak ve işlenen yani okutup satılan barkodlarıda aynı tablodan sildilmek istiyorum. 
Eğer olur ise stok durumunu bu tablo üzerinden oluşturacağım.
Stok girişini eklememişim, ama onda işlemler tek tek olduğu için tabloya yazdırmam kolay oluyor onuda güncelleyip eke ekledim.
Stoktaki mallar kumaş ve 50 lik 60lık toplar halinde. Stoka girerken aynı üründen bazen 5 top giriliyor. Her birini ayrı giriş ayrı barkod oluşturarak üzerine yapıştırıyoruz. Satarken 50 metrelik bir top bazen 20 işlem görüyor. 5 er metre bazen hepsi bu yüzden satarkende kalan için barkod oluşturuyorum ve üzerine yaıştırıyoruz.  barkodları stok giriş ve çıkıştan oluşturduğum birleşim sorgusundan oluşturduğum stokdurumu sorgusundan çekiyorum. 
Oluşturacağım Asıl stok durumunda toplam metrajlar değilde kalanlar gözükmeli. Ama stok çıkışındaki kalan barkodlardanda işlem yapıldığı için net veriyi nasıl alacağım bilemiyorum.
sayın @exmadon  tablolarınızda tekrarlanan çok fazla veri var. belli bir ürün için sabit değerlerin olduğu ürünler tablosu tanımladıktan sonra stok girişi ve çıkışına o ürünün kodunu yazdıktan sonra giriş/çıkışa diğer özellikler eklenebilir.
mesela 
tür= saten kumaş 
en=2 metre ise 
burada boy yada renk değişken olarak giriş/çıkış tablosunda tanımlanabilir
işin içinde olan siz olduğunuz için sabit ve değişken özellikleri siz daha iyi bilirsiniz o nedenle tabloları sizin oluşturmanız daha uygun olur
ama ekstradan "stokbarkod" tablosuna gerek yok bence