AccessTr.neT

Tam Versiyon: Forma Bağlı Form Kayıt Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
            Hocam Merhaba,

            Yaptığım çalışmada Formum açıldığı zaman Ana formda (1. form) kaydettiğim öğrencileri hangi öğrencideysem 1 butonuna tıkladığım zaman (2. form) frm_Ders formuna yansısın istiyorum Adı Soyadı, Okulu, No, Sınıfı metin kutularında görünmüyor. Ayrıca frm_Ders' te seç alanlarında tik ile işaretleyip ve kaydettiğimde her öğrenci için ayrı kayıt tutsun istiyorum hep aynı kaydı gösteriyor.
            Örneğim ektedir, yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
öğrenci ders arasındaki ilişkiyi sağlayan tablo hangisi emin olamadım.
"bep" tablosunda her hangi bir öğrenci ile ilgili her hangi bir kayıt yok, dolayısıyla istediğiniz öğrenciye ait bilgileri ekrana getirsek bile ya belli kayıtlara ait tek bir öğrenci seçilip bir daha başka öğrenci seçilmez yada aynı derse ait bilgiler dersi alan her öğrenci için defalarca tekrarlanır ve boş yere tablolar şişer; o nedenle  bence dersler ve öğrenci bilgilerini tamamen ayırıp 3. bir tablo ile bağlamak daha uygun olur.
ayrıca "kimlik" tablosuyla "bep" tablosunu kimlik alanı üzerinden bağlamışsınız gibi görünüyor bu da eklediğiniz her öğrenciye otomatik olarak "bep" tablosundaki aynı kimlik nolu dersi bağlıyor
yine de ilk isteğinizi aşağıdaki kod sağlar diye düşünüyorum.
komut142 nin olayında yer alan makroyu silip kod oluşturucuyla yeni kod oluşturmak gerekiyor
komut142'nin kodu aşağıdaki gibi olmalı
Private Sub Komut142_Click()

DoCmd.OpenForm "frm_ders"
With Form_frm_Ders
    .adi = Me.adi
    .okulu = Me.okulu
    .sinifi = Me.sinifi
    .no = Me.no
End With

End Sub
ayrıca ders filtreleme olayı için "txt_dersara_Change()" olayını aşağıdaki kodla değiştirip dener misiniz?
Private Sub txt_dersara_Change()
Me.Filter = "[ders] like '*" & Me.txt_dersara.Text & "*'"
Me.FilterOn = True
txt_dersara.SelStart = txt_dersara.SelLength
End Sub
Sorun için dediğiniz gibi yaptım iki tabloyu üçüncü bir tabloya bağladım (tbl_tum) diye. Ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama acemiliğimi mazur görün. Aşağıya ekliyorum umarım olur.
tam olarak emin olamadım hangi alan seçildiğinde öğrencinin aldığı ders olarak görünecek; "EP_sec" mi yoksa "sec" mi? aynı şekilde "yeni öğrencide (tik) işaretsiz bir şekilde gelmiyor."
demişsiniz hangi alanlar (tik) işaretsizolacak[Resim: do.php?img=9155]
şimdilik sadece form/rapor/komutlarla  ilgili yeni tablo yapısına uygun düzetmeler yapıp yükledim, öğrencilerin seçimi ile ilgili bir düzenleme yapamadım henüz
dilerim işinize yarar
iyi çalışmalar
Yeni bir açıklama ve resim ekledim hocam fırsat bulunca incelerseniz sevinirim.
merhaba, uygulamanıza "tbl_dersplani" adında yeni tablo ekledim, plan hazırla butonuna tıkladığınızda 80 adet veriyi bu tabloya aktarır.

inceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz. Ayrıca lütfen sorularınızı Site Kurallarına uygun olarak sorunuz.


(06/07/2009, 23:57)AccessTr.neT yazdı: [ -> ]5-a) Konu açarken sorununuzu açık bir şekilde ifade etmelisiniz. Sorunuz ile ilgili (3. maddede anlatıldığı gibi) eklediğiniz örnek uygulamadaki form, rapor, sorgu vs. nesne isimlerini mutlaka belirtiniz. 
  b) Sorunuzu mutlaka konuya yazınız, sorunuzu Access form üzerine yazmayınız veya soru veya resim içeren slayt, resim veya doküman eklemeyiniz. 
Sayfalar: 1 2