Merhaba,
Ekte örneğim mevcut,
1 -) Ek ekleme işlemini gözat butonu koyup eklettirmek ve eklendiğinde eklenilen evrakın bi kopyasının veritabanının bulunduğu yerde bir klasöre atmak istiyorum.
2 -) 3 adet gider tablom var bunları rapor_gider formunda hepsini görmek istiyorum
3 -) Birde günlük yoklama alınacak bunun için nasıl bir yöntem izlemeliyim
Bu konular hakkında yardımcı olabilir msiniz ?
Saygılarımla
İyi Çalışmalar.
1 - hangi formda nasıl bir ek eklemeyi düşünüyorsunuz?
doğrudan eki belgeye eklemek pek tavsiye edilmiyor yanılmıyorsam, doğrudan eklemek yerine kopyalanan belgenin adresini tabloya ekleyip oradan açmak daha uygun olmaz mı?
2 - hangi gider tablolarının hangi alanları yer alacak?
bu tabloları oluşturacağınız bir sorguda "Union" komutuyla birleştirebilirsiniz
3 - "günlük yoklama"dan kast ettiğiniz öğrenci yoklaması mı?
onun için öğrenci bilgisi "No" alanı, "tarih" alanı ve "evet/hayır" alanı olan bir tablo işinizi görür diye düşünüyorum
Hocam,
1 - harcamalar , maaş ödemeleri , öğrenci giriş ve zorunlu gider forumlarına pdf eklemek istiyorum ağ üzerinde tabloları paylaşacağım için dosya eklendiği gibi bir kopyasını tabloların bulunduğu konumda bir klasöre otomatik kopyalayıp onun yolunu eklemesini istiyorum
2- maaş ödemeleri, zorunlu gider ve harcamalar bir raporda hepsini görmek istiyorum
3- evet öğrenci yoklaması olacak evet hayır seçklinde iyi olur fakat hergün alınacağı için bunu nasıl sağlayabilirim hergün alınması için
(06/09/2019, 11:03)untouchable yazdı: [ -> ]2- maaş ödemeleri, zorunlu gider ve harcamalar bir raporda hepsini görmek istiyorum
dediğim gibi bunu union sorgusuyla yapabilirsiniz. bu üç tablonun yapısı farklı!
Oluşturulacak sorguda hangi alanların görünmesi gerekiyor ayrıca "maas_odemeleri" tablosunda maaş ve avans olarak 2 gider alanı var, bu durumda ne yapılacak maaş olarak mı hesaplanacak yoksa gerçek maaş hesabı=maaş+avans şeklinde farklı bir yapılanmayla mı yapılıyor?
(06/09/2019, 11:03)untouchable yazdı: [ -> ]3- evet öğrenci yoklaması olacak evet hayır şeklinde
siz belirttiğim özelliklere sahip tabloyu ve yoklama yapacağınız formu hazırlayın ona göre 2 farklı yoldan gidilebiliriz:
1 - yoklama formunun yüklenme olayına "insert" sorgusuyla eklenebilir. Form her açıldığında sorgu çalışır ve yoklama tablosuna günlük boş kayıt ekler siz de onun üzerinde işlem yaparsınız
2 - öğrenci tablosuna da evet/hayır alanı eklenir bu tablo üzerinden işlem yapılır ve kaydet dediğiniz zaman yoklama tablosuna eklenir
burada da 2 yöntem söz konusu ya gelen gelmeyen herkes tabloya kaydedilir yada sadece gelmeyenlerin kaydı tutulur
Not: Her sorunuz için lütfen ayrı konu açınız. Ayrıca formun amacı öğrenmeye çalışanlara yardımcı olmaya çalışmaktır, uğraşmış ama bir yerde takılıp kalmış işin içinden çıkamamış kişilere yardım etmektir.
iyi çalışmalar
(06/09/2019, 09:30)untouchable yazdı: [ -> ]1 -) Ek ekleme işlemini gözat butonu koyup eklettirmek ve eklendiğinde eklenilen evrakın bi kopyasının veritabanının bulunduğu yerde bir klasöre atmak istiyorum.
sorunuzla ilgili olarak şunları sormak istiyorum:
1 - tek 1 belge mi eklenecek her bir kayda, yoksa birkaç belge mi?
2 - eğer ekli belgelerin bir kopyası VT'nin bulunduğu yerdeki bir klasöre kopyalanacaksa belgenin kendisini eklemek yerine tabloya adresini eklesek daha verimli olmaz mı?
3 - belge formda açılmak zorunda mı formdan bağımsız başka bir programın açması ( mesela varsayılan pdf okuyucusuyla) daha uygun olmaz mı?
4 - kopyalanacak belgenin isimlendirmesi nasıl olacak? tabloAdi_no.pdf, tarih_zaman.pdf vs vs...