AccessTr.neT

Tam Versiyon: Güncelleme Sorgusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Önceki mesajımda düzenlemeyi nasıl yapman gerektiğini yazmıştım. 

DoCmd.RunSQL "DELETE tbl_dimbilli FROM dimbilli WHERE (dimbilli<>1);"

Burada yazılan tbl_dimbilli tablodaki alan adıdır. Formdan sonraki tablo adıdır. 


DoCmd.RunSQL "DELETE dimbilli FROM tbl_dimbilli WHERE (dimbilli<>1);"


Diğer kodda da dimbilli.adisoyadi şeklinde kod var. Bunun tbl_dimbilli.adisoyadi olması lazım. Benzeri hatalar diğer dimbilli.kisiidfk kodunda ve devamında kodlarda da var.
sn ozanakkaya
sonunda sizin anlatımınızla çözdüm.Tamam teşekkür ederim


Private Sub Komut0_Click()
DoCmd.SetWarnings False

DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tbl_dimbilli ( kisi_idfk, adisoyadi, tcno, dimbilli ) SELECT tbl_kisiler.kisi_id, tbl_kisiler.adisoyadi, tbl_kisiler.tcno, tbl_kisiler.dimbilli FROM tbl_kisiler WHERE (((tbl_kisiler.dimbilli)=1));"
DoCmd.RunSQL "UPDATE tbl_kisiler INNER JOIN tbl_dimbilli ON tbl_kisiler.kisi_id = tbl_dimbilli.kisi_idfk SET tbl_dimbilli.kisi_idfk = [tbl_kisiler].[kisi_id], tbl_dimbilli.adisoyadi = [tbl_kisiler].[adisoyadi], tbl_dimbilli.dimbilli = [tbl_kisiler].[dimbilli], tbl_dimbilli.tcno = [tbl_kisiler].[tcno];"

DoCmd.RunSQL "DELETE tbl_dimbilli.dimbilli FROM tbl_dimbilli WHERE (((tbl_dimbilli.dimbilli)<>1));"

DoCmd.SetWarnings True
End Sub
(13/10/2019, 22:26)access acemisi yazdı: [ -> ]sn ozanakkaya
sonunda sizin anlatımınızla çözdüm.Tamam teşekkür ederim

Ama hala eksiklikler gözüküyor. Örneğin tbl_kisilere yeni kişi ekleyip dimdilli alanına 1 ekliyorum.Formdaki butona tıklıyorum.O kişiyi ekliyor. tbl_dimbilli hem ismi ve hemde 1 değeri gözüküyor. Bu sefer ,yeni eklediğim kişinin ismini değilde  1 olan değerini, sildiğimde , ve tekrar butona tıklayınca kişiler arasında o kişinin ismi gözüküyor. dimbilli alanındaki 1 değeri ise gözükmüyor. Ben istiyorum ki ,herhangi bir kişinin var olan 1 değerini  sildiğimde, tbl_dimbilli de gözükmesin.Acaba silme sorgusu yeniden mi gözden geçirilmeli bilmiyorum.Saygılarımla
NOT: TEKRAR EK ÖRNEK DOSYA GÖNDERMEK İSTEDİM ama yeni tasarımdan dolayı mı bilmiyorum. Yükleme ve Gönderme sistematiğini göremedim.
Sayın @access acemisi, önceki mesajınızda çözüldüğünü belirttiğiniz için konunuz cevaplanmış sorular bölümüne taşınmıştı. Cevaplanmış sorular bölümüne dosya ekleyemezsiniz. Konunuzu tekrar sorular bölümüne taşıdım. Örnek uygulamanızı ekleyiniz.
Sn ozanakkaya
örnek olarak son eklediğim hasan hüseyin için 1 yazdığımda sorgular düzgün çalışıyor. sonradan 1 i kaldırdığımda hasan hüseyin ismi yine gözüküyor. 1 değeri ise boş olarak güncellenmiş oluyor.saygılar
İlgili kodu aşağıdaki ile değiştiriniz.

DoCmd.RunSQL "DELETE dimbilli FROM tbl_dimbilli WHERE ((dimbilli<>1) OR (dimbilli Is Null));"
Sayfalar: 1 2 3 4 5