AccessTr.neT

Tam Versiyon: Accessde Gün Gün Görevdeki Personel Sayısına Göre Yemek Parası Hesaplama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Ferdiqq bey sisteminizi bilmediğimden birşey söylemem zor ama 2 yöntem var

1. si sizin de belirttiğiniz gibi her görevli için her gün 1 kayıt eklemek - ayrı bir gecici tablo oluşturulup sadece kişi kimliği ve tarihin oldugu- en başta gidis-donus arası otomatik eklenip görevde olmadığı ara günler silinebilir yada görevde olduğu her gün için bir kayıt eklenebilir. Esas tabloya eklenecek yeni bir alana da görev bitiminde sadece gittiği günler kaydedilip geçici tablo boşaltılır, şişme engellenir.
Ayrıca isterseniz belli bir süre geçtikten sonra varsayalım 2 yıl eski tablolar başka bir yere tasinip mevcut tablodan silinebilir

2.si yine 1.yontemdeki gibi ama bu sefer sadece ara dönüşler kaydedilir
Yada kaç gün alanı 2 tarihi çıkartmaz sadece görevde olduğu gercek süreyi yazar hesaplamada sorun çıkmaz

Ama dediğim gibi sisteminize vakıf değilim, yapabilirsem  çalışmanızı yarın şimdiye kadar verdiğiniz bilgilerin isiginda daha ayrıntılı incelemeye çalışırım.
Hocam Çok teşekkür ederim yardımcı olursanız sevinirim. Hangisi daha sağlam alt yapı olacaksa ordan gidelim siz hangisini öneririseniz.  sonuçta veirler kalıcı değil.
veriler silinecekse en uygunu herhalde günlük kayıt tutmaktır. ama belirttiğim gibi sistemi bilen sizsiniz en doğru kararı da siz verebilirsiniz.
Hocam günlük kayıt veri girişi ile değilde belli saatlerde program kendi çalıştırda sorguyu hergün, veri girişinden kurtulunabilirmi acaba
Program her açıldığında eğer tabloda günlük veri yoksa ekleyebilr ama o durumda da dönüş yapanları sizin düşmeniz gerekir. Siz çalışmanızı yapın biz takildiginiz yerde yardımcı olmaya çalışırız.
Tamam Hocam, teşekkür ederim. Şuan kafamda bir yol var ama çok sağlam bir temeli yok
 Ayın günlerini gösteren sorgu yılın 365 gününüde gösterebiliyor. 365 satır olarak.   gün gün ve bir ay bitince tekrar 1 den 30 veya 31 e kadar diğer ayı gösteriyor. yani aylar toplu bir şekilde alt alta yazılmış gibi düşünün.   bu birinci verim.  seneyide combobaxtan seçtim günleri geldi diyelim. bunu bu şekilde bir tabloya run.sql update komutu ile atsam ve tabloda ikinci bir alanım daha olsa buda hangi gündeysek tablodaki o güne, görevi devam eden sayısını otmatik sorgu çalıştırıp ilgili satıra atsa,  tarih kriterine göre DCount ile sayı alıp tablonun ilgili tarihininin solundaki alanı doldursa..  Sıkıntısı programın günde en az bir kişi tarafından bir kere açılmış olması bir pazar açılmasa veri tabanına erişip el ile girilmesi gerekir. ve update ten sonra aynı gün  görevlendirme olsa tekrar update gerekir yani o günü mutlaka takip eden birisi lazım.

 Hergün bu program varsayalım açılmadı sıkıntıoldu.  yukarıdakini   çapraz tabloya çevirip gidiş ve dönüş arasındaki tarihlerin aynısına  +1 eklese  ozaman sıkıntı olmaz gibi. 
tarih1, tarih 2 veya diğer aya sarktıysa bu ayın son günü, iaşe hesaplanmadı kriter olacak şekilde uğraşacağım. eğer sizcede mantıklı görünüyorsa.
Sayfalar: 1 2 3 4 5