AccessTr.neT

Tam Versiyon: #hata İfadesi Hk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar,

Site içerisinde aradım ama tam olarak cevap bulamadım yada yaptığım uygulamadaki sorguda sorun var çözemedim. Form1 içerisinde Metin37 alanına alt formdaki kayıtların sayısı geliyor fakat ekleme alanı kapalı olduğundan dolayı filtreleme yaptığımda veri bulunamaması durumunda metin37 içeriği #hata olarak kalıyor. Alt formdan ekleme yapmayacağım bu yüzden eklemeyi kapattım. Filtre yaptığım zaman #hata uyarısını "0" veya "yok" olarak yapabilmem mümkün müdür?
filtrelemeyi nasıl yapıyorsunuz? form1 açılınca metin37de 0 gösteriyor
berduş bey denetim kaynağında deneme yaptım olmamıştı o şekilde ilettim. Denetim kaynağını "=([Blok_yuk].[Form]![Metin22])" şekilde yaptığımızda filtreyi "boş olanları getir" şeklinde süzdüğümüz de #hata uyarısı metin37 içerisinde gözükecektir.
sizin çalışmanızda hata verdiği için 2 formu da yeniden oluşturdum
altformdaki kayıt sayısının hesaplandığı metin kutusunu formaltbilgisi kısmına taşıdım
dilerim işinize yarar.[attachment=31072]
Halil bey bu şekilde yapabildim ama bir önceki mesajımda yazdığım gibi alt form veri alanında ekleme verisi hayır iken tekrar #hata uyarısı alınıyor. Kayıt işlemlerimi alt formdan yapmayacağım için o kısım hayır olarak kalacak. Ekleme verisi kısmını hayır yaptığımda tekrar hata uyarısı görüntüleniyor.
4. mesajdaki https://accesstr.net/attachment.php?aid=31072 dosya güncellenmiştir.
Sayfalar: 1 2