AccessTr.neT

Tam Versiyon: Recordset Güncellenemez Hatası Hk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
accesste bu hatayı alıyorum. Excel kaynagı kullandığım içinmi acaba
Excel belgesini bağlı tablo olarak kullanırsanız sadece okuma izniniz olur. Uygulama açıldığında Excel belgesindeki verileri fihrist adında tabloya aktarmalı, uygulama kapandığında da Excel belgesindeki verileri güncellemelisiniz.

Tavsiyem hiç Excel ile uğraşmayıp verileri Access tablosunda barındırın.
Hocam bende öyle yapacaktım ama arkadaslar bu excelden güncelleme yapacaklar yani yapabilecekler öyle bi sıkıntı var. Excel den yazma izni olmuyor değilmi yada bağlı tablo olacak sürekli güncelleyecez.Img-grin
Siz accessi açacaksınız, değişiklik yapacaksınız. Bu sırada arkadaşlar exceli açıp değişiklik yapacak. Bu şekilde olacaksa yapamazsınız. Veri girişi yapılacak uygulama Access olursa ve tablo bağlı tablo olursa yapılabilir.
(09/03/2020, 16:08)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Siz accessi açacaksınız, değişiklik yapacaksınız. Bu sırada arkadaşlar exceli açıp değişiklik yapacak. Bu şekilde olacaksa yapamazsınız. Veri girişi yapılacak uygulama Access olursa ve tablo bağlı tablo olursa yapılabilir.


hocam sadece fihrist diye bölüm var arkadaşlar orayı güncelleyecek excelden
Bu yapı ile çalışamazsınız. Sizin yaptığınız değişikliği veya eklemeyi exceli açan görmez. Excelde yapılan değişikliği siz görmezsiniz. Excel uygulamanızı access'e çevirip bağlı tablo kullanmalısınız.