AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formda Açılan Kutu Kriterine Göre Alt Formlarda Tarihe Göre Filtreleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba 
Formumun üzerindeki Hesap türü seçımıne göre Kayıt kaynakları aynı tablo olan 2 alt formu form üzerinde geçerli olan tarihe göre filtrelemek istiyorum. Filtreleme yaparken aynı zaman da değerleri 0 olan kayıtlarında ( Formda Gider bölümünde gözüken Gelir Bölümüne ait tutar bilgisi 0 olan kayıt veya kayıtlarında gözükmemesini sağlamak gerekiyor. Bu durum aynı şekilde Gelir Bölümünde Gözüken Gider bölümüne ait 0 olan kayıt yada kayıtlar içinde geçerli.) Yardımlarınız için teşekkür ederim.
[Resim: do.php?img=9819]
Merhaba, 
Alt formun satır kaynağına sorgu oluşturmalısınız. Oluşturulan sorgudaki tarih ve hesap türü alanlarına formdaki ilgili alanları ölçüt olarak eklemelisiniz. 
Soldaki alt form için, sorguya Len([GiderTuru]) şeklinde alan ekleyip, bu alanın ölçütüne > 0 yazarsanız boş alanlar görünmez.

Ana formun açıldığında, tarih ve Hesap türü açılan kutusunun güncelleştirme sonrasında olayına da, alt formun yenilenmesi için me.altformadi.requery şeklinde kod eklemelisiniz.

Soldaki TF_HesapHareketleriGiderAF isimli alt formun kayıt kaynağındaki sorgu,
SELECT T_HesapHareketleri.ID, T_HesapHareketleri.Tarih, T_HesapHareketleri.HesapTuru, T_HesapHareketleri.MakbuzNo, T_HesapHareketleri.GelirTuru, T_HesapHareketleri.GirenTutar, T_HesapHareketleri.GiderTuru, T_HesapHareketleri.CikanTutar, T_HesapHareketleri.Aciklama FROM T_HesapHareketleri WHERE (((T_HesapHareketleri.Tarih)=Forms!F_IsletmeDefteri!Tarih_TXT) And ((T_HesapHareketleri.HesapTuru) Like "*" & Forms!F_IsletmeDefteri!HesapTuru_CBO & "*") And ((Len([GiderTuru]))>0));

Olacak, formun açıldığında ve ilgili denetimlerin güncelleştirme sonrasında olaylarına yazılacak kod

Me.TF_HesapHareketleriGiderAF.Requery
Çok Teşekkür ederim Ozan Bey.