AccessTr.neT

Tam Versiyon: Form Kapanırken Diğer Formu Requery Yapmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba F_AyniYardimCikıs formunda kayıt yapıp formu kapattığımda kaydın altta açık olan "F_AyniYardimCikanListesi" formunda yer almasını Yani "F_AyniYardimCikanListesi" formunun requery olmasını nasıl sağlayabilirim.

 
Private Sub Kapat_BTN_Click()

DoCmd.Close acForm, "F_AyniYardimCikis"
'DoCmd.Requery "F_AyniYardimCikanListesi"
'DoCmd.Requery acForm, "F_AyniYardimCikanListesi"

End Sub
[Resim: do.php?img=9961]
Gönderdiğiniz örnekte "F_AyniYardimCikanListesi" formu altta açık değil. Eğer orijinal programda da böyleyse o zaman "F_AyniYardimCikis" formundaki KAPAT butonuna şu kodları yazın:


DoCmd.Close acForm, "F_AyniYardimCikis"
DoCmd.OpenForm "F_AyniYardimCikanListesi"




Ana eğer altta "F_AyniYardimCikanListesi" formu açıksa o zaman emin olun tek yol, alttaki formu çaktırmadan kapatıp yeniden açmak. Bunun için de şu kodları KAPAT butonuna yapıştırın.



DoCmd.Close acForm, "F_AyniYardimCikanListesi"
DoCmd.Close acForm, "F_AyniYardimCikis"
DoCmd.OpenForm "F_AyniYardimCikanListesi"
Oğuz bey, sizin sorularınıza yazdığım son cevaptır. Neredeyse 2 gün olmuş, tek kelime cevap yazmamışsınız. Sitede bu şekilde çöp dosyaları sileceğim bundan sonra. İnsanlar size yardım etmek için emek sarfediyorlar, siz bir satırlık cevap yazmaktan acizsiniz. Hadi siteye girmedi diyeceğim, şu anda bile aktifsiniz. Ayıptır ya, insan oldu veya olmadı der, sağol der, bir şey söyler. Sizin sorularınıza artık cevap yazmayacağım, bilesiniz.
Mehmet Bey kusura bakmayın bilgisayarım sabahtan beri açık ama ben daha başına oturabilmiş değilim deneme fırsatım olmadı dener denemez mutlaka dönüş yaparım.
(28/03/2020, 23:56)Oğuz Türkyılmaz yazdı: [ -> ]Mehmet Bey kusura bakmayın bilgisayarım sabahtan beri açık ama ben daha başına oturabilmiş değilim deneme fırsatım olmadı dener denemez mutlaka dönüş yaparım.

Mehmet Bey iyi Pazarlar dilerim 

DoCmd.Close acForm, "F_AyniYardimCikanListesi"
DoCmd.Close acForm, "F_AyniYardimCikis"
DoCmd.OpenForm "F_AyniYardimCikanListesi"

If MsgBox("Ayni Yardım Çıkış Formu Kapanacak, Eminmisiniz.?", vbQuestion + vbYesNo, "Dikkat...!") = vbYes Then

DoCmd.Close acForm, "F_AyniYardimCikis"

End If

DoCmd.OpenForm "F_AnaForm"

End Sub
Bir formu açtığım zaman AnaFormumu arka planda kapattırıyor Formda işim bitip çıktığımda da Ana formu tekrar açtırıyordum. Requery yapılamadığından sizin önerinizin çeşitli varyasyonlarını uygulayınca Anaformun kapatılıp açılması sebebiyle karmaşa oldu burda bir karar vermem gerekecek Genel uygulamada formların açılırken Anaformun kapatılması ve tersi durum olan Formlar kapatılınca Anaformun açılması şeklindeki işleyişi iptal ederek sizin önerinizimi uygulayacağım yoksa  altta liste formları açıkken üstteki formdan altforma müdahale isteğimdenmi vaz geçeceğim. Bunun kararını en son Access penceresini gizlemeden tüm liste formlarının tasarımını bitirdikten sonra vermeye karar verdim. İlginiz için teşekkür eder gecikme için tekrar özür dilerim. Sağlıcakla kalın.
Kaydet butonundaki 

Tarih_TXT = Date

kodunun altına

If CurrentProject.AllForms("F_AyniYardimCikanListesi").IsLoaded = True Then
    [Forms]![F_AyniYardimCikanListesi]![lstAyniYardimCikanAF].[Form].Requery
End If


Kodu ekleyerek deneyiniz.
Sayfalar: 1 2