AccessTr.neT

Tam Versiyon: Tablo Boşken İlk Kayıtı Alta Atma Problemi.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar eklediğim programda ekle butonuna bastığımda tbl_karar tablosundan karar_no alanındaki değeri saydırıp bir fazlasıyla karar numarası oluşturuyorum. Yalnız ekle butonuna basıp verileri girip kaydet butonuna basınca, tbl_karar tablosunun ilk kaydı alt satırına yapıyor. Hatam nerede. Bunu sadece hiç kayıt yokken yapıyor.

Dim yil, ay, gn As Integer
Dim d1 As Variant
d1 = Nz(DLookup("yenikararsay", "Srg_karar_say"), 0)
If d1 = 0 Then
Me.txtkararno = Format(Date, "yymmdd") & "00001"
Else
Me.txtkararno = Format(Date, "yymmdd") & Dlookup ("yenikararsay", "Srg_karar_say")
End If

karar numara üretme kodu,

btnekle.Enabled = False
btnKaydet.Enabled = True
btnGuncelle.Enabled = False
btnSil.Enabled = False
btnAra.Enabled = False
btnVazgec.Enabled = True
btnKapat.Enabled = True
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec

''Me.txtbaskan = Dlookup ("[disiplinkurulubaskani]", "tbl_sabitveriler")
''Me.txtuye1 = Dlookup ("[birinciasiluye]", "tbl_sabitveriler")
'Me.txtuye2 = Dlookup ("[ikinciasiluye]", "tbl_sabitveriler")
yeni_kayit

ekle butonu kodları
bahsettiğiniz form frm_kurul_ana_toplanti formu ise her açılışta tabloda kayıt olsa da olmasa da  otomatik olarak yeni kayıt ekliyor ve siz yeni kayıt eklemek için kayıt ekle butonuna bastığınızda acNewRec tekrar yeni kayıt ekleniyor. tablonuzda kayıt olsa da olmasa da bunu yapıyor. yeni kayıt ekleme butonuna yeni kayıt olup olmadığını kontrol eden bir kod eklenmeli
If Not NewRecord Then DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
şeklinde dener misiniz?
Sayın berduş öğrenmek için soruyorum: Sorgu_karar_say sorgusunda alanı saydırıyorum. İf şartıyla, Zaten orada sıfır ise karar numarasını 0001 yapıyor.
Şimdi yeni kayıt tıklayınca yaptığı olay.....yeni bir kayıt sayfası açıp, txtkararno metin kutusuna yenikayıttan getirdiği numarayı koyuyor. Zaten açılan yeni kayda tekrar yenikayıt gibi davranmasını anlamadım.
kast ettiğiniz şeyi anlamadım? şu an gereksiz kayıt eklemeye devam ediyor mu?
Hayır. gereksiz kayıt yapmıyor. Konu çözümlendi. Sormak istediğim şey şu. Hiç kayıt yokken neden alt satıra atıyor. Zaten ben newrecord la yeni kayıtı tetikleyip veri girişine hazır getiriyorum.

Netice de konu çözümlenmiştir.
Formunuz new record ile açılıyor dolayısıyla yeni kayıt eklemek için ekle butonuna bastığınızda boş bile olsa o nu kaydedip yeni kaydı eklemeye geçiyor. Denemelerimde kayıt olsa da hiç kayıt olmasa da yeni kayıt ekleme butonu sürekli boş kayıt ekleyip durdu. Yani sorun en azında denemelerimde tabloda kayıt olup olmaması değildi. Zaten yeni kayittayken yeni kayda git demenizdi. Eski çalışmanıza dikkat ederseniz çalışmayı acar açmaz yeni kimlik olusturmasiydi. Ekle butonuna bastığınızda kimlik oluşturulduğu için kayıt eklenmiş varsayılip yenisini ekliyordu.
Sayfalar: 1 2