12/04/2020, 19:18
Merhabalar.
Visual Basic’te kod yığınlarını kısaltma için aşağıdaki kod satırlarında olduğu gibi, ifadeleri tanımladığım değişkene atayıp sonra bunu alt yordamlardan çağırıyorum, istediğim bunu mevcut form dışında diğer formlardan da çağrılabilmesidir. Bu işlem ayrı bir modül içinden ya da bir başka formdan nasıl düzenlenebilir? Public Sub ile çeşitli denemeler yaptım ya çalışmadı ya da hata verdi. (Visual Basic ile ilgili araştırmalar yapıyor, konu ile ilgili örnekleri inceliyorum). Basit bir örnek ektedir.
Konuya zaman ayıran Access severlere teşekkürler.
Modül ifadesi;
Visual Basic’te kod yığınlarını kısaltma için aşağıdaki kod satırlarında olduğu gibi, ifadeleri tanımladığım değişkene atayıp sonra bunu alt yordamlardan çağırıyorum, istediğim bunu mevcut form dışında diğer formlardan da çağrılabilmesidir. Bu işlem ayrı bir modül içinden ya da bir başka formdan nasıl düzenlenebilir? Public Sub ile çeşitli denemeler yaptım ya çalışmadı ya da hata verdi. (Visual Basic ile ilgili araştırmalar yapıyor, konu ile ilgili örnekleri inceliyorum). Basit bir örnek ektedir.
Konuya zaman ayıran Access severlere teşekkürler.
Kod:
Sub AraKodBlogu()
KydGtr = "[TblKisiKayit]![KimlikNo]=[Forms]![FrmErisim]![ISMEGOREARAMA]&[Forms]![FrmErisim]![KimlikNoileArama]"
End Sub
Private Sub Kyt_Ara_Rdmf_Click()
AraKodBlogu
If Me.MynSecR = "2020" Then
DoCmd.OpenForm "SbFrmRdysyn6", , , KydGtr
DoCmd.Close acForm, Me.Name
ElseIf Me.MynSecR = "2019" Then DoCmd.OpenForm "SbFrmRdysyn5", , , KydGtr
DoCmd.Close acForm, Me.Name
End If
End Sub
Kod:
Option Compare Database