AccessTr.neT

Tam Versiyon: İki Ayrı Alt Formdaki Toplamları Başka Forma Gösterme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
İyi günler arkadaşlar Örnekte Föy formu var bu  föy formunda TabCtl22 ekledim bunda 10 sayfa var bizim şimdiki sorunumuz bu üç sayfa, bunlar Tahsilat, Masraflar ve Hesap. Tahsilat ve Masraflar toplamını Hesap formunda görmek istiyorum. Bu sayfalar  föy formuna FÖY ile ilişkili.
Ayrıca bundan sonra föy formuna çalışmalarım matematiksel olacak bunun için kod çalışmam gerekiyor Bunun için sitedeki örnekleri inceledim ama çözemedim bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor Teşekkür ederim.
Hesap toplamı için =[Formlar]![Föy-Föy]![Föy-Tahsilat].[Form]![metin223] yazmanız yeterli. Ama yapısal olarak farklı olduğu için masraflarda aynı şeyi yapamıyoruz. Ona ayrıca bakacağım.
Teşekkür ederim elinize sağlık
Çalışmanızda  masraflar için kullandığınız toplamı sayfalar arasında  anlamsız bir şekilde aktaramadım. Çünkü aktarma kodlarını bir olaya bağlamak amacıyla uğraştım ama olaylar çok birbirinden ayrılır durumda değil. Bir form üzerine sayfalar ve onlara da alt form gibi yerleştirilen formlara olay atarken farkettim ki Access çok da ayırıcı davranmıyor. Mesela masraflar formunun "geçerli olduğunda" olayına yazdığım kodlar, ekart formundaki föy butonuna basınca çalışıyor. 

Bu nedenle bana en mantıklı gelen şey, toplamları "hesap" sayfasına aktarmak için bir düğme koymak oldu. Böylece form aktifken yapılan eklemelerden sonra hesap sayfasına gelindiğinde tekrar güncelleme sorunu yaşanacak ve tüm formu kapatıp açmak falan gerekecekti. Bir düğme koydum hesap sayfasına, adını da "hesapla" yaptığımı varsayalım. O zaman şu kodlar iş görüyor. Denendi, harika çalışıyor.

Kod:
Private Sub Hesapla_Click()

Me.Metin39 = [Forms]![Föy-Föy]![Föy-Tahsilat].[Form]![metin223]

Me.Metin41 = [Forms]![Föy-Föy]![Föy-Masraflar].[Form]![Metin121]


End Sub
teşekkür ederim hocam bu çalışmayı ofiste yapmıştım kullandığım sürüm 2007 bu örneği de 2013 çevirdim çünkü evdeki bilgisayar 2013 çalışırken bazı hatalar verdi bende yeni çalışmayı 2013 olarak yaptım yaparken dış veri bilgisi alarak yaptım.Sıkıntı buradan kaynaklana bilir mi hocam
Bilmiyorum ancak çok garip şekilde, her ikisi de aynı mantıkla, ilişkisiz metin kutusunun denetim kaynağına toplama formülü yazılarak yapılan iki işlemin  aktarımında  biri gelirken diğeri gelmiyor. Çözemedim. Olay yordamına aktarınca da doğru zamanda gelmiyor. Ama kodları düğmeye koymak daha mantıklı geldi bana.
Sayfalar: 1 2