AccessTr.neT

Tam Versiyon: Dlookup Tablodan Veri Çekme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Raporda metin başlığımın okul bilgileri tablosundaki okul adından çekmesini istiyorum. Forumdan bir çok örnek inceledim. Ve öğrendiğim kadarıyla yapmaya çalıştım. Komutun son ksımındaki kriter kısmını beceremedim. Yardımcı olursanız memnun olurum. Kolay gelsin.
hangi rapor/form
Denetim kaynağına alttaki kod gelebilir.

Application.dlookup("[Okuluadý]"; "tblOkulbilgileri")
berduş hocam "rprPandemiveli" ve "rprpandemiöğrenci" raporları var. Herhangi bir forma bağlı değiller. Rapor oluşturdan oluşturdum. Okul adının "tblOkulbilgileri" tablosundan çekmesini isitiyorum.
feraz hocam veri sekmesinden denetim kaynağına Application.dlookup("[Okuluadı]"; "tblOkulbilgileri") yazdım. Önce parametre değeri istiyor. Sonra "Microsoft Access belirtilen alanı bulamıyor alan adı yanlış yazılmış yada silinmiş" uyarısı veriyor.
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
yalnız 1 okul tek var ve öğrencileri okula bağlayan bir alana rastlamadım?
ayrıca öğrencilrle ilgili 3 rapor da, olmayan alanlara bağlandığı için, hatalı
(11/10/2020, 14:48)fenerli6774 yazdı: [ -> ]berduş hocam "rprPandemiveli" ve "rprpandemiöğrenci" raporları var. Herhangi bir forma bağlı değiller. Rapor oluşturdan oluşturdum. Okul adının "tblOkulbilgileri" tablosundan çekmesini isitiyorum.
feraz hocam veri sekmesinden denetim kaynağına Application.dlookup("[Okuluadı]"; "tblOkulbilgileri") yazdım. Önce parametre değeri istiyor. Sonra "Microsoft Access belirtilen alanı bulamıyor alan adı  yanlış yazılmış yada silinmiş" uyarısı veriyor.
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Tablo adını ve alanı değiştirip deneyin.Bende çalışmıştı kod Img-grinNormalde application kısmınada gerek yok lakin onsuz çalılmamıştı Img-grin

Birde denetim kaynağına eşittir ile başlanmalı.
Sayfalar: 1 2