AccessTr.neT

Tam Versiyon: İki Farklı Veri Tabanından Bilgi Çekmek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar.
ben uzun süre araştırdım fakat tam bilemediğim için bir çözüme ulaşamadım.
konuyu size özetleyeyim. bir tane il ve ilcelerin olduğu il.ilce.accdb , bir tane banka.accdb veri tabanı var. burada yapmak istediğim banka tanımlaması yaparken bankanın bulunduğu ili il.ilce.accdb den çekmek.
aynı şekilde cari.accdb dede müşteri tanımlarken bulunduğu il ve ilceyi il.ilce.accdb den almak. bunu bu şekilde yapmamdaki amaç veri tabanını çok şişirmemek. tabi ki bunu çoğalta biliriz. örneğin kasa.accdb de de ödeme yapan müşteriyi cari.accdb den seçmek.
fakat böyle yapınca da acaba sorgu ve raporları bu şekliyle nasıl çalıştırırımı da düşünüyorum. bununla ilgili bilgi alabileceğim bir yazı linki de verseniz çok memnun olurum. teşekkürler.
banka tablosunda ilçe kodu veya adı olursa bu tablolardaki verileri istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Daha kesin çözüm için örnek dosya ekleyin.
Onu o şekil çözüyorum fakat veriler çoğaldıkça yeni tablolar açtıkça bunlara sorguları raporları dahil ettikçe tek Access veri tapanı sıkıntı oluyor. hem açılırken yavaş işliyor hemde çalışırken
Bu durumda yapabilceğiniz bağlı tablo yöneticisi ile il-ilçe tablosunu banka veritabanına bağlamak. Formda kullanacağınız sorgu yine aynı tabloyu kullanacağı için fark olmayacağını düşünüyorum. Uygulamanızdaki tasarım da yavaş çalışmasına sebep olabilir.
yani kısaca şunu mu diyorsunuz her halükarda sistem yavaşlar hızlı bir biçim için bu yol iyidir. tek Access içinde birden fazla form ve sorgu oluşturmak sıkıntı yaratmaz.
Veritabanınız Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunda belirtilen hususlara uygun ise, oluşturduğunuz sorgularda sorun yok ise kolay kolay yavaşlama olmaz. Kullandığım bir milyon veri kayıtlı veritabanında herhangi bir yavaşlama veya sorun yok.
Sayfalar: 1 2