AccessTr.neT

Tam Versiyon: 32 Bit Olarak Hazırlanmış Dosyayı 64 Bitte Açamıyorum.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
ekte 32 bitte hazırlanmış bu dosyayı Access bilgim olmadığı için 64 bite çeviremiyorum o yüzden kullanamıyorum üstadlardan yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
access ile değil de Excel ile verileri alabilirsiniz.
yada 32 bitlik Access ile
ama kodlarını görmeniz bildiğim kadarıyla mümkün değil
Veri almak değilde dosyayı çalıştırıp kullanmak istiyorum ama 64 bit Access yüklü olduğu için dosya Access 32 bit de hazırlanmış olduğundan açılmıyor diye bir uyarı veriyor.
dosya mde dosyası yani kodları yok o nedenle -yanılıyor da olabilirim- bu haliyle 64bitte çalıştırmanız mümkün görünmüyor.
(13/01/2021, 13:44)berduş yazdı: [ -> ]dosya mde dosyası yani kodları yok o nedenle -yanılıyor da olabilirim- bu haliyle 64bitte çalıştırmanız mümkün görünmüyor.

@berduş hocam yanılmıyorsunuz. Soru örneğinden yola çıkarak sizin vesileniz ile bir daha hatırlatalım:

mde, accde veya ade şeklinde oluşturulan databaselerde tüm modüller derlenir, tüm düzenlenebilir kaynak kodunu kaldırılır ve hedef db sıkıştırılır. VB kodları çalışmaya devam eder ancak görüntülenemez veya düzenlenemez. Burada amaç kod güvenliğini sağlamak, veritabanı boyutunu küçültmek ve performans artışı sağlamaktır.

Bu formatlarda
  • Tasarım görünümünde modüller, formlar ve raporlar görüntülenemez, değiştirilemez veya oluşturulamaz
  • Object library veya databaselere referans eklenemez, silinemez veya değiştirilemez
  • Kaynak kodu içermediğinden Microsoft Access veya Vba özelliklerini veya yöntemlerini kullanarak kod değiştirilemez
  • Formlar, raporlar veya modüller içe veya dışa aktarılamaz. Ancak tablolar, sorgular, veri erişim sayfaları ve makrolar mde, accde, ade olmayan dblere dışa aktarılabilir veya bunlardan içe aktarılabilir.
Bu databaseler ile ilgili düzenleme ancak oluşturuldukları ana mdb / accdb üzerinden yapılabilir.  Bu vesile ile örnek ekleyerek soru soracak arkadaşların da mde, accde gibi eklerle değil mdb / accdb örneklerle sorularını yöneltirlerse cevap alabileceklerini akılda tutmaları gerekmektedir.
Merhaba Sayın @real_legend

Sorununuzun çözümü ile ilgili olarak yukarıda bahsettiğimiz üzere şayet oluşturulduğu *.mdb dosyasına sahip değilseniz mevcut *.mde dosyanız ile ilgili bir çalışma yapılması mümkün değil. Ancak bu programı mutlak surette kullanmak zorunda iseniz çözüm olarak yapabileceğiniz bilgisayarınızda bir sanal makine oluşturun ve bu sanal makine üzerinde 32bit Access Runtime kurun. Böylece mde dosyanızı burada çalıştırabilirsiniz. Bunun haricinde yapabileceğiniz bahis konusu programınızın yeniden yapılmasını temin etmek olabilir. Tablolardaki mevcut verileriniz oluşturulacak yeni veritabanına aktarılarak kullanımınıza sunulabilir.
Sayfalar: 1 2