AccessTr.neT

Tam Versiyon: Veri Değiştirme Hk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar merhaba ekli dosyada ki uygulamada A tablosuna bağlı Kayit formundan veri girişi yaptığımda B tablosuna yeni veri eklemesi ile ilgili kodu hazırladım fakat beni yapmak istediğim A tablosuna bağlı Kayit formunda ki ev verisini değiştirdiğimde B tablosuna yeni kayıt yerine mevcut kaydın güncellemesini - değişmesi. Mevcut kaydın revizesi konusunda yardımlarınızı rica ederim. Şimdiden desteğiniz için teşekkürler.
tam olarak ne yapılmasını istediğinizi anlamadım biraz daha açıklama yapar mısınız? 2 tablo arasındaki ilişk ne? neden 2 tabloya da ekleniyor/güncelleniyor?
ayrıca hem A hem de B tablosunda veriler olsun : A daki 1 kayıttaki değer şu, o değeri şu yapınca Bde de değiştirsin yoksa eklesin gibi örneğe dayaılı açıklama yapmanız anlamamızı kolaylaştırır
Merhabalar A tablosuna veri kaydını Kayit formuyla yapıyorum o kısımda sorun bulunmuyor. Silme formuna girip ilgili kaydı buton ile silmem gerekli ve sildiğim kaydın içerisinde ki 'alan' metin kutusunda ki sayının B tablosuda ki 'alan' bölümüne eklenmesi yani yeni kayıt olarak değil mevcut olan kayıttaki alan kısmına eklenmesi yani B tablosunda 'alan' toplamı 34 ben silme formunda herhangi bir kaydı sildiğimde kayıttaki adedin B tablosunda 'alan' kısmına eklemesi (2 adet olan bir kaydı sildiğimde B tablosunda ki alan 36 olacak) gibi anlatmak istediğim. Yeni ekte formlar günceldir.
peki o kayıt Bde yoksa eklenecek mi?
diyelim ki A tablosunda taş kaydı var ama B tablosunda yok o durumda önce B tablosuna "Taş" kaydı eklenecek mi?
B tablosunda sadece 1 tane mi taş kaydı olacak?
Evet B tablosunda tek kayıt olacak. B tablosunda ki mevcut taş kaydına A tablosundan silinen adet B tablosunda ki adete eklenecek. Yani B tablosunda varolan kayda eklenecek yeni bir kayıt oluşmayacak şekilde
aşağıdaki kodu dener misiniz?
pasif satırları aktif ederseniz önce kayıt var mı diye kontrol eder, kayıt yoksa ekler varsa veeriyi günceller
'If DCount("*", "B", "ev='" & Me.Ev & "'") = 0 Then
' txtSQL = "insert into b ([ev],[alan]) " & _
' "values ('" & Me.Ev & "'," & Me.Alan & ")"
'Else
txtSQL = "update b set [alan]=[alan]+" & Me.Alan & _
" where ev='" & Me.Ev & "'"
'End If
CurrentDb.Execute txtSQL
CurrentDb.Execute "delete * from A where Kimlik=" & Me.Kimlik
Sayfalar: 1 2