AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kayıtların Güncellenmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Eklediğim dosyada; "tbl_derler" tablosuna bağlı "frm_derler" formundan dersle ilgili değişiklik yaptığımda, bu derse ait bütün tablolardaki verilerin değişmesini nasıl sağlarım.
biraz daha açıklar mısınız?
Şöyle izah edeyim: "frm_dersle"r formuyla "tbl_derler" tablosuna kayıtlar ekliyorum.
Bu dersleri, tanımladığım işlerden sonra "anaformda" bulunan "ders yükü hesaplama" komutuyla açılan formdaki (frm_dersyükü) liste kutusuna listeledikten sonra---- tümünü ekle- yada -ekle- komutlarıyla alt forma atıyorum.

istediğim; kullanıcı bu eklemeleri falan yaptıktan sonra derslerin (saati, sınıfı, adı gibi) verilerini değiştirse, bu dersin değişiklikleri yukarıda yapılan işlemlere yansımasını istiyorum. İlişkilendirme yaptım ama olmadı.
srg_guncelle adında sorgu oluştur, sorgunun Sql kaynağına 

UPDATE tbl_dersyükü SET tbl_dersyükü.dersinsaati = [Formlar]![frm_dersler]![txtderssaati], tbl_dersyükü.dersinsınıfı = [Formlar]![frm_dersler]![txtsinif], tbl_dersyükü.dersinadı = [Formlar]![frm_dersler]![txtdersadi]
WHERE (((tbl_dersyükü.ders_id)=[Formlar]![frm_dersler]![ders_id]));

kodu ekle.

frm_dersler isimli forma denetim kaynağı ders_id olan ders_id adında metin kutusu ekle, aynı formdaki "kmtkaydet" isimli butonun tıklandığında olayına

DoCmd.OpenQuery "srg_guncelle"

kodu ekle. Butona tıkladığında ders adı, sınıfı ve saati bilgileri güncellenir. Farklı güncellenecek alan var ise sorguya eklenebilir.
Teşekkür ederim. Konu çözülmüştür.