AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ekrana Sığmayan Formlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar
Reklam baskı makinalarında kullandığım bir program var. 13,3 inç laptopta programı açıyorum. Açtığım programda baskı değerlerini girdiğim ikinci bir form penceresini açıyorum açılan form ekrana sığmıyor. Tamam butonu aşağıda kalıyor. O nedenle tamam butonunu kullanamıyorum. Form penceresini yukarıya doğru nasıl kaydırabilirim.
Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var yarımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba

Ekrana sığmayan formunuz ekranın tamamını kaplayacak şekilde mi açılıyor yoksa ekranın herhangi bir yerinde açılıp etrafı boş kaldığı için (formun bir kısmının ekran alanı dışında kalması) mi yardım istiyorsunuz. Ekran görüntüsü de ekleseydiniz daha faydalı olurdu.
Hocam Malzeme Ayarları olarak ortada açılan formun okey butonu aşağıda kalıyor. Okeye tıklamamız için formu yukarıya kaydırmamız lazım.
(31/01/2022, 16:10)m_demir yazdı: [ -> ]Hocam Malzeme Ayarları olarak ortada açılan formun okey butonu aşağıda kalıyor. Okeye tıklamamız için formu yukarıya kaydırmamız lazım.
programsal,düzeltilmesi gerekiyor gibi görünüyor(ekran çözünürlük ayarlanı saymıyorum) program yapımcısı düzeltebilir ancak,dışarıdan müdahale olmaz.
Hocam İtalyan menşeli reklam makinasına ait bir program.

Hocam benim merak ettiğim maus ile pencereyi tutup sağa, sola, aşağıya kaydırabiliyoruz. Yukarıya doğru kaydırmanın bir yolu yok mu.
izin vermiş olsa tabiki olur,ama sanırım formun o bölümü kapatılmış olabilir.
Sayfalar: 1 2