AccessTr.neT

Tam Versiyon: Excel'de Aktif Sayfanın İsmini Global Bir Değişkene Atayıp ,sonrasında Bun Kullanma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
selamlar herkese kolay gelsin, bulunduğum sayfadan başka bir sayfaya geçiş yapar iken tetiklenecek makro ile , az önceki bulunduğum sayfanın adını global bir değişkene atayıp, daha sonra o global değişkeni kullanarak en son geldiğim sayfadan bir önceki sayfaya "geri dön" butonu oluşturmak istiyorum, kodları aşağıda, ama çalışmıyor, yardımcı olur musunuz?

modüle :

Dim don As String
Private Sub Worksheet_Activate()

don = ActiveSheet.Name

End Sub

geldiğim son sayfadaki geri dön butonu...

Private Sub CommandButton1_Click()

Worksheets(don).Activate

End Sub
bu kod ile her zaman aktif sayfanın adı kaydedilir
Workbook_SheetDeactivate olayına yazmayı denediniz mi?
Yaptım hocam yine olmadı.
bakın modüle Public SonSyf As String olarak tanımladım
deaktivateWorkbook_SheetDeactivate olayına da sayfa adını aktarma kodlarını ekledim
düğmeye basınca önceki sayfaya gitti düğmeye her bastığım da 2 sayfa arasında gidip geldi
berduş hocam çok özür dilerim yapamadım, nerede hata yaptığımı çıkaramadım, rica etsem kodları paylaşabilir misiniz? yazım yanlışı mı yapıyorum acaba, bilemedim, teşekkürler.
bir modüle (sayfa modülüne değil, değişkenlerin saklanabileceği yeni bir modül ekleyin yada var olan modüle yazın )
Public SonSyf As String
sonra BuÇalışmaKitabının kod sayfasını açıp aşağıdaki kodu ekleyin
Private Sub Workbook_SheetDeactivate(ByVal Sh As Object)
SonSyf = Sh.Name
End Sub
Userformdaki düğme kodu
Private Sub CommandButton3_Click()
ThisWorkbook.Worksheets(SonSyf).Activate
End Sub
Sayfalar: 1 2