AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access Bakım Tablosunda Periyodik İşlerin Çıkarılması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba,
Bir bakım tablosu hazırlıyorum, bu tabloda periyodik işlerin iş emri olarak çıkmasını ve o periyodik iş yapıldıysa günü geldiğinde yeniden otomatik olarak iş emri olarak yansıtmaya çalışmak istiyorum. 
Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.
Saygılarımla
Periyodik işlerinizin sürelerini baz alarak bir kurgu yapabilirsiniz. Örneğin 30 günde bir yapılacak iş için iş emri tarihinden itibaren Date()= İş Tarihi + 30 gün koşulu gerçekleştiğinde iş emir tarihini bir güncelleme sorgusu ile o tarihe revize edip iş emri oluşturabilirsiniz. İşin yapılıp yapılmadığı durumunu if ile kod bloğu içinde değerlendirebilir veya iş emri tarihini güncelleme sorgusunda IIF koşulu ile güncelleme yapabilirsiniz. Çalışmanız ile ilgili son derece kısıtlı bilgi vermişsiniz o yüzden sadece öneri olarak çözüm sunabiliriz. Mesela periyodik iş yapılması gereken tarihte yapılmadı ise ne olacak, yine aynı döngüde mi devam edecek yoksa normal periyodunda devam edip geciken iş olarak mı takip edilecek vs vs bir sürü senaryo oluşturulabilir.

Not: Konunuz Access Soruları ile ilgili olduğundan ilgili alana tarafımca taşınmıştır. Konuları açarken lütfen ilgili alanda açmaya özen gösterin.
(11/10/2022, 10:12)atoykan yazdı: [ -> ]Periyodik işlerinizin sürelerini baz alarak bir kurgu yapabilirsiniz. Örneğin 30 günde bir yapılacak iş için iş emri tarihinden itibaren Date()= İş Tarihi + 30 gün koşulu gerçekleştiğinde iş emir tarihini bir güncelleme sorgusu ile o tarihe revize edip iş emri oluşturabilirsiniz. İşin yapılıp yapılmadığı durumunu if ile kod bloğu içinde değerlendirebilir veya iş emri tarihini güncelleme sorgusunda IIF koşulu ile güncelleme yapabilirsiniz. Çalışmanız ile ilgili son derece kısıtlı bilgi vermişsiniz o yüzden sadece öneri olarak çözüm sunabiliriz. Mesela periyodik iş yapılması gereken tarihte yapılmadı ise ne olacak, yine aynı döngüde mi devam edecek yoksa normal periyodunda devam edip geciken iş olarak mı takip edilecek vs vs bir sürü senaryo oluşturulabilir.

Not: Konunuz Access Soruları ile ilgili olduğundan ilgili alana tarafımca taşınmıştır. Konuları açarken lütfen ilgili alanda açmaya özen gösterin.

Sayın Toykan Bey,
TABLO_PERIYODIK ISLER de periyodik işlerim var. zamanı gelince TABLO_ISEMRI ne yansımasını istiyorum. Periyodik işler tablosunda t_periyodgunsayisi içerisinde süreleri verdim. 
Benim yapmak istediğim TABLO_ISEMRI tablosuna günü geldiğinde TABLO_PERIYODIK ISLER tablosundaki işler yansısın, sonra TABLO_ISEMRI deki  t_isemriyapilmatarihi girildiğinde yeniden üstüne gün sayısı koyup yeniden TABLO_PERIYODIK ISLER tablosundaki işler için iş emri oluştursun. şayet t_isemriyapilmatarihi girilmemişse herhangi bir işlem yapmasın. 
Saygılarımla.
(11/10/2022, 11:30)SELÇUK77 yazdı: [ -> ]Benim yapmak istediğim TABLO_ISEMRI tablosuna günü geldiğinde TABLO_PERIYODIK ISLER tablosundaki işler yansısın,

Günü geldiği neye göre belirlenecek? Periyodik işler atıyorum 1-Ocak itibarı ile başlıyor veya her ayın 15'i başlangıç tarihi gibi bir noktadan başlatılabilir.

Yanıldığınız bir diğer husus çalışmayı sizlerin yerine biz yapmıyoruz. Siz çalışmanızı yapacaksınız hatalı veya sonuca ulaşamadığınız noktalarda biz destek vereceğiz.
Ben size yukarıda yol haritasını verdim. Örneğin açılış formunuzun yüklendiğinde olayına bir sorgu ekleyerek o gün itibarı ile süresi gelmiş işleri istediğiniz tabloya ekleyebilirsiniz. Periyodik işler tablonuza son işlem tarihi gibi bir alan ekleyerek iş tamamlanma tarihi girişi yapıldığında bir güncelleştirme sorgusu ile bu tarihi gerekli süreye göre revize edebilirsiniz mesela çok kriterli sorgularla baş edemeyeceğinizi düşünüyorsanız. Çalışmanızı yapın, takıldığınız veya hata ile karşılaştığınız noktada yardımcı olalım.