AccessTr.neT

Tam Versiyon: İlginç Form Görünümü, X Butonu Ve Msaccess.exe' Nin Görev Yöneticisinde Kapanması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Örneğinizi ekleyin inceliyelim.
(19/01/2023, 23:30)lemoncher2 yazdı: [ -> ]Örneğinizi ekleyin inceliyelim.

Bu örnek üzerinden yaklaşık 7 ay geçti. Tabi bundan sonra çok değişiklik şeyler yaptım. Burda benim benzetmek istediğim ikisi arasında form görünüşü açısından fark yok iken, Görev Çubuğunda pencereyi kapat butonlarının farklı tepki vermesi. 

Transparan formda önemli olan resim eklemek değil. Resimsiz bir form oluşturulduğunda da hatasız access.exe dosyasının kapandığını farkettim. Oradaki modüllerde bir incelik var sanırsam. onu anlamaya çalışıyorum.
Ne yapmak istediğinizi anlamadım ama örneğiniz üzerine transparanlık ekledim. kodlar içerisindeki vbWhite alanı form üzerinde silinecek renkleri belirtmektedir. F_Ana formunu kontrol ediniz.
(20/01/2023, 00:21)lemoncher2 yazdı: [ -> ]Ne yapmak istediğinizi anlamadım ama örneğiniz üzerine transparanlık ekledim. kodlar içerisindeki vbWhite alanı form üzerinde silinecek renkleri belirtmektedir. F_Ana formunu kontrol ediniz.

Hocam benim derdim trasparanlık değil. Transparanlıkla ilgili sorum yok.

Örnek ekliyorum. Transparandaki modülleri kullanarak form yaptım. Form1' i gizledim ve Admin_Anasayfa formuna geçiş yaptım. Ordan Şahıs sorgulamaya geçiş yapıyorum. geri dönüyorum falan sıkıntı yok.

Görev Çubuğundan Pencereyi Kapat dediğim zaman Access tamamen kapanıyor. Yani arka planda çalışmaya devam etmiyor. Bu benim tam olarak istediğim şey. Bunu bu transparan formda sağlayan modülün ne olduğunu öğrenmek istedim.

ekteki örneğimde mesela modüller formları köşeye götürüyor. neden götürüyor onun sorusuna ben çare bulmaya çalışcam ama benim soruma ben çözüm bulamadım.
ne demek istediğinizi inanın anlamadım
tüm modülleri ve modüle bağlı kodları silip progtamı öyle çalıştırdım kapat düğmesine basınca yada Görev Çubuğundan Pencereyi Kapat dediğim zaman Access tamamen kapanıyor.
tam kapanmasının modüllerle bir bağlantısı yok
adım adım sorunu tekrar anlatır mısınız?
Accessin formu kapatmak veya görev çubuğundan sağ tıklayarak kapatmak ile ilgili bir modül kod vs sözkonusu değil bu uygulamada. Sizin daha önce yaşadığınız sorun çıkış için kendi kodlarınızı uygulayarak kapat butonlarını devre dışı bırakmış olmanız ve networkdeki bilgisayarlarınızda sağ tıklayarak kapatıldığında arka planda kodlar işlemeye devam ettiği için accessin çalışmaya devam etmesiydi ve buna ilişkin çözüm geliştirilmesi noktasında ben destek vermiştim. İstediğiniz sağ tıklama ile accessi kapatmaksa hatanın büyüğü. Hiçbir veritabanı sağ tıklama ile kapanmaya zorlanmamalıdır zira veri kaybından corrupted db sorunlarına kadar bir çok soruna sebep olabilir. Paylaştığınız uygulamanın kapatılmasında çalışmaya devam eden bir kod olmadığı için Access arka planda çalışmaya devam etmiyor.
Sayfalar: 1 2 3